Her bør du bo på Tenerife

Tenerife er mer enn bare sol og strender. Men hvilken by du reiser til har stor betydning for ferien.

Foto: Annette Haga
Publisert

Tenerife er den største av Kanariøyene, og er av vulkansk opprinnelse. Klimaet er av de beste i hele verden, med en gjennomsnittstemperatur på 23 grader. Med en vakker og variert natur, muligheter for ulike aktiviteter, strender og sol er øya et ettertraktet reisemål for turister.

Men hvilken del av øya bør du reise til? Her får du en oppsummering:

Nordkysten

På nordsiden av øya, rett ved havet, ligger Puerto de La Cruz. Det er det aller eldste reisemålet på Kanariøyene, takket være sitt behagelige klima og vakre omgivelser. Her finnes flere fine strandpromenader, blant annet Paseo Maritimo. En av de største attraksjonene i dette området er Lago Martiánes, en samling havbasseng skapt av kunstneren César Manrique.

Like ved ligger den sjarmerende byen La Orotava, omringet av bananplantasjer. Et besøk innom den botaniske hage og papegøyeparken Loro Parque kan også anbefales. Her finnes et enormt antall tropiske trær og planter fra hele verden, og i papegøyeparken er det et flott delfinbasseng og show som er morsomt for store og små.

Et av Puerto de La Cruz flotteste hoteller heter Botánico. Spaet på hotellet er kåret til topp 5 i hele Spania, og topp 10 i Europa. Hele hotellet er inspirert av Thailand, med flott arkitektur og innredning. Et standard dobbeltrom koster 150 euro, i tillegg finnes det tre spesielle suiter og et fantastisk penthouse. Suiten William J. Clinton skal visstnok være jevnlig besøkt av den spanske kongefamilien, med en pris på 1600 euro per natt.

Foto: Annette Haga

Garachico

Dersom du ønsker å komme litt bort fra turismen, bør du reise til Garachico. Byen ligger på en halvøy ved havet i nordvest, og hadde sin storhetstid på 1500- og 1600-tallet som Tenerifes viktigste havneby. På 1700-tallet ble byen nærmest jevnet ut med jorden av lavastrømmene fra et vulkanutbrudd, og er derfor den dag i dag omringet av lavasteiner.

Foto: Annette Haga

Hotellet San Rogue var opprinnelig en historisk bygning, men ble renovert i 1992. Hotelleierne måtte respektere strukturen i bygget, og har derfor beholdt mye av den gamle arkitekturen, samtidig som det er modernisert. Atmosfæren er helt spesiell, og alle rom har forskjellig design, samt variasjon i farger og møbler. Hotellet har kun 20 rom, både dobbeltrom, duplex, junior suiter og suiter.

Det er lagt stor vekt på personlig service, og dette er midt i blinken for dem som ønsker en annen opplevelse enn et standard charterhotell. I Garachico får du oppleve det tradisjonelle Tenerife, med fjellet på den ene siden og havet på den andre.

Her finnes det også drøssevis av aktiviteter du kan begi seg ut på; hesteridning, golf, tennis, fisking og surfing, for å nevne noe. På sommeren er det ofte kulturelle arrangementer og mindre mennesker, samt at det er billigere.

Prisen for et dobbeltrom ligger på 200 euro og 340 euro for en suite. Hele byen er brosteinbelagt og består blant annet av tidligere klostre, bakerier, kunstgallerier, småbutikker, kirker, turstier og saltvannsbassenger. Charterfeberen er ikke-eksisterende!

Sydkysten

Det sørvestlige Tenerife er ideelt for dem som er interesserte i båtutflukter, da kysten er åpen og vender ut mot det rolige, 27 kilometer brede stredet som skiller Tenerife fra La Gomera. Dette er den mest solrike delen av øya, og det er mer turistvennlig ettersom det ekstremt sjelden er nedbør. Her ligger Playa de Las Américas og Los Cristianos, med sine fine strender og fornøyelsesliv. Playa de Las Américas er det største reisemålet på Tenerife, med alle slags typer hoteller, restauranter, utesteder og butikker. I Arona finner du Europas lengste promenade, The Golden Mile, og hver kveld kl. 21 er det fonteneshow med lys og musikk. I høysesongen strømmer ungdommene til nattklubbene, restaurantene er av typisk turiststandard og det er drøssevis av showscener og kasinoer.

Foto: Annette Haga

Fem stjerners-hotellet Roca Nivaria Gran Hotel ligger litt utenfor selve turistmaskineriet, i Costa Adeje. Med et flott bassengområde, fine restauranter og luksuriøse rom er dette svært innbydende for de fleste. Underholdningen på kveldstid er sikret, med disco for barna og pianobar for voksne.

Flere ganger daglig er det satt opp busser som kjører gratis inn til hovedstaden Santa Cruz, som er full av moderne bygninger, butikker og hyggelige kafeer.

Tenerife har altså noe å by på for alle og enhver. Alt fra pensjonister og barnefamilier til forelskede kjærestepar og ungdomsgjenger kan finne seg til rette på den delen av øya som appellerer mest.

Denne saken ble første gang publisert 05/12 2010.

Les også