Her blir det lakk og lær

I november kan du se strippere i lakk og lær eller bli kåret til verdens største løgnhals.

Foto: Leon Neal (AFP/SCANPIX)
Publisert

Bli med å lage en kjempeomelett. Det blir fort skikkelig fest av slikt. Eller du kan bruse med fjærene på erotisk messe i London, hvis ikke FMX Gladiator Show i Praha frister mer? Du kan også bli kåret til verdens største løgnhals.

November kommer av latinske novem og betyr ni. Som du forhåpentligvis vet er ikke november lenger den 9. måneden, men nummer 11. Allehelgensdag er den 1. november og feires i en rekke land. I den norske kirken er dagen en bevegelig helligdag som feires første søndag i november. En av de mest kjente feiringene i november er Thanksgiving i USA. Thanksgiving feires den 4. torsdagen i måneden. Skottland feirer sin store dag, St. Andrews Day, den 30. november.

Vi har kikket litt på de helt spesielle festivalene og arrangementene i november og gir deg her et utvalg av noen utgaver litt utenom det vanlige og som du kanskje kan besøke i løpet av måneden.

Foto: Thinkstock

Den store omelettfeiringen

Tar du turen til USA og New Orleans kan du kanskje spandere på deg en kjøretur til Abbeville sørøst for Lafayette hvor det avholdes en stor omelettfeiring den 6. og 7. november. Her går det med hvert fall 5000 egg. Den første gangen en ny by starter sin store omelettfeiring, så starter den nemlig med 5000 egg. Så legges det til ett egg for hvert nytt år. I Abbeville skal man nå i 2011 visstnok benytte 5026 egg.

Feiringen har, tro det eller ei, sin årsak i at selveste Napoleon på en av sine krigerturer skal ha fått servert en så fantastisk omelett, at han sporenstreks beordret innbyggerne i Bessieres, som var byens navn, til å lage en kjempeomelett slik at hele hans armé kunne smake den.

Les mer om New Orleans hos Reiseplaneten.

Verdens største løgner

Gale briter har alltid noe festlig å by på. I november trår man til med verdensmesterskapet for løgnhalser. Åstedet er Bridge Inn, Holmrook, England, og datoen er 18. november. Dette er en årlig foreteelse som har blitt avholdt siden 1974. Vinneren kan kalle seg verdens største løgnhals, så lenge vedkommende innehar tittelen. Holmrook befinner seg 185 km nordvest for Manchester og 173 km sørvest for Newcastle.

Les mer om Newcastle hos Reiseplaneten.

Erotica i London

Er du av den erotiske typen, så tar du turen til London 19. til 21. november. Da avholdes erotikkmessen Erotica på Olympia i Hammersmith Road sør for Hyde Park. Har du lyst på å utvide lateksgarderoben er dette helt sikkert stedet. Uansett er det nok å se på – ikke minst for gutta!

Se videofilm fra Erotica-messen hos Reiseplaneten.

Foto: MICHAL CIZEK (AFP/SCANPIX)

FMX Gladiator Games

Hva sier du til å kunne se hele verdenseliten i fristilskjøring med motocrossykler? Det er nemlig det du får oppleve på flotte O2 Arena i Praha. Det forventes nærmere 30.000 tilskuere til dette årlige arrangementet. O2 Arena i Praha finner du ved gaten 460–2 Ocelárská, ikke langt fra trikke- og buss-stasjonen Èeskomoravská. Tidspunktet i 2010 er 27. november. Dette showet overgår det meste, og vi spør oss selv hvordan de våger?

Se videofilm fra FMX Gladiator Games hos Reiseplaneten.

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2010.

Les også