Hellstrøm: - Denne maten minner om Amerikas depresjon
Eyvind Hellstrøm er tilbake på restaurantkjøkkenet.
(SIDE2): Første restaurant som får besøk av mesterkokken i TV-progarmmet «Hellstrøm rydder opp», er 8th. Avenue, som er en diner-inspirert restaurant på Lista i Farsund.
Eieren selv mener de er kjent for sine gode spareribs og hamburgere, men mesterkokken er, ikke overraskende, lite imponert.
- Det ser så uappetittlig ut og det er så greasy, sier han om hamburgeren han bestiller.

Ute på kjøkkenet er han om mulig enda mindre imponert når han ser de «ferske» burgerne i kjøleskapet.
- Det lukter ikke særlig godt, griner han på nesa.
Liv Siri startet restauranten for elleve år siden sammen med sin mann, som gikk bort i 2012. Siden det har det bare gått nedover og hun står nå i fare for å miste restauranten og pensjonen hun har spart opp.
- Jeg har tatt fra min egen lommebok og nå er den tom.

- Folk kommer til å kjøre rett forbi
Liv Siri har aldri tenkt at hun skulle gjøre store penger på restaurantdriften, men føler at hun har drevet et lite stykke kultur på det lille stedet på Sørlandet.
- Jeg føler at vi egentlig for første gang har fått en kulturinstitusjon. Hvis vi forsvinner så kjører folk rett igjennom, sier hun.
Hellstrøm mener restauranten som er inspirert av Brooklyn på 50- og 60-tallet er genuin, men at maten ikke står i stil.
- Når man kommer inn i restauranter så får man inntrykk av amerikas glansdager, men maten minner mer om amerikas depresjon, sier Hellstrøm etter å ha smakt på spesialitetene.
Om han klarer å snu depresjon til optimisme, kan du se i kveld i sesongpremieren på Hellstrøm rydder opp på TV3 klokken 21.30.