Harald Eia har fått flere feminist-venninner etter kronikken

Feministene ønsker ham velkommen etter i debatten.

MENTE GODT: Harald Eia er opptatt av å forklare at han aldri mente noe vondt med kronikken.
MENTE GODT: Harald Eia er opptatt av å forklare at han aldri mente noe vondt med kronikken. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Publisert

(SIDE2): Det stormet rundt Harald Eia i forrige uke, da han da han leste opp en kronikk kalt «Menn som elsker menn» på radiokanalen P2.

Kort fortalt mente komikeren at ros og anerkjennelse fra andre menn i komikeryrket betydde mer enn den samme rosen han fikk fra andre kvinner.

Det fikk flere til å se rødt, og det tok ikke lang tid før blant annet komiker Linn Skåber kom på banen med et tilsvar kalt «Kjære Harald».

Les også: Min uke som Harald Eias medierådgiver

Nye feminist-venninner

Våren 2016 på TV Norge

  • I kveld med YLVIS LIVE
  • Berserk - i pionerenes farvann
  • Neste sommer
  • Thomas Giertsen: Helt perfekt
  • Brille
  • I hodet på Tufte
  • 71 grader nord, Norges tøffeste kjendis
  • Koht og kidsa
  • Typisk deg med Petter Schjerven
  • Kakekrigen
  • Insider
  • Mitt kjøkken ruler
  • Hvordan gjør de det?

Det begynte som en raseribølge mot Eia, men i ettertid har han fått støtte fra et uventet hold. Nemlig fra feministene.

- Feministene og jeg har fått en veldig god dialog. De ønsker meg egentlig bare velkommen etter i debatten, og er generelt veldig hyggelige og smarte kvinner, sier Eia til Side2, før han legger til:

- Det er jo ganske ironisk at de har forsøkt å si det samme i flere år, men det er først når en mann går ut for å si det at det blir forsidestoff.

Avkreftet og bekreftet

Etter at Eia publiserte kronikken, har han både fått bekreftet og avkreftet sin egen hypotese. Ved at han ble hørt i en problemstilling kvinner har forsøkt å bli hørt i tidligere, bekrefter han sin egen tese om at vi bryr oss mer om menn sine meninger.

- Likevel avkreftet jeg også mye av det jeg sa for meg selv. Til syvende og sist endte jeg jo med å bry meg mest om hva kvinnene mente om kronikken min, og det var rosen fra feministene som betydde mest til slutt. Nå betyr ikke et mannlig klapp på skuldra så mye lenger, sier Eia.

Eia ser ikke bort fra at han vil se mer på kjønnsforskjeller og forskningen bak det i den nye sesongen av TV-serien «Brille».

- Det er blant annet bevist at rekrutteringen av musikere til klassiske orkestre ble revolusjonert da man hadde auditionene bak et forheng. Plutselig ble det flere kvinner i orkestrene. Kanskje er det fordi det er noe mer mystisk med en flink mann, enn en flinkis-dame, som faktisk spiller bedre, sier Eia.

Satser på sport

Harald Eia var på TV Norge sin vårlansering, i forbindelse med sin fjerde sesong av programmet «Brille». Til tross for en noe skuffende humorhøst, ser det ut til TV Norge er tilbake i fullt gir fra og med januar, med nok en sesong av I kveld med Ylvis rullende over skjermen.

I forrige sesong fikk de imidlertid pepper for å ha en mannsdominert humorkanal, uten noen ledende kvinner. Også denne sesongen ser det ut til å bli lite med kvinner i humorsatsningen.

- Det handler ikke om at vi synes det er få morsomme kvinner i Norge, men heller det at disse kvinnene allerede er hos andre aktører. Vi gjør det vi kan for å få flere kvinner inn i humorsatsingen, sier pressesjef i TV Norge, Hanne McBride, til Side2.

I tillegg til humor velger nå TV Norge å satse tungt på sport, og vil allerede fra i morgen, fredag, åpne en ny sportskanal kant Eurosport Norge.

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2015.

Les også