Har du husket dette til 17.mai?

Pass på så ikke feiringen blir ødelagt av disse småplagene.

Foto: Photographer Michael Folmer (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Vi nordmenn har alle våre ulike tradisjoner og måter å feire på når det gjelder 17.mai.

Noen har kanskje allerede vasket og strøket festklærne og pusset skoene, i tillegg til å bakt kake, og handlet inn grillmaten og drikkevarene.

Men for at det skal bli en festdag uten uforutsette problemer så er det mer enn mat og antrekk som man må huske på. 

Kontanter

Mange drar bankkortet når de skal betale for noe, men på 17.mai kan det være greit å ha noen mynter tilgjengelig i lomma, både til deg selv og til barna.

I ulike kiosker og utsalg på for eksempel skoler eller i gatene er det ikke alltid alle som har en bankterminal og som derfor kun tar imot kontanter.

Sol eller regn?

Enten om det blir sol eller regn på 17.mai så er det greit å være forberedt. Både solkrem og paraply kan være nyttig denne dagen så pass på å ha begge deler i hus!

Blir det strålende sol er det lurt å smøre både store og små med solkrem. Etter en mørk vinter er den vinterbleke huden vår ekstra utsatt for å få soleksem og det er også lett å bli solbrent.

AU! Gnagsår og muskelplager i beina kan ødelegge feststemningen på 17.mai.
AU! Gnagsår og muskelplager i beina kan ødelegge feststemningen på 17.mai. Foto: (Colourbox)

Paraply og regntøy er kjekt om du skjønner at det er mulighet for en regnskur eller to når man går ute i finstasen. 

Vondt i beina

Mange har kjøpt seg nye sko uten at man har gått de godt inn på forhånd og mange kan nok derfor oppleve å få gnagsår og bli sliten i beina fordi skoene ikke sitter særlig bra på føttene.

Begynner du å få dårlig tid til å gå inn de nye skoene er det lurt å ha med seg et gnagsårplaster eller å bruke en anti-gnagsårstift på nasjonaldagen.

Det er også lurt å unngå grove sokker nærmest huden.

Andre kan ha godt av å bruke støttestrømper for å redusere hevelser i beina en dag hvor man går og stor mye. Det er en myte at støttestrømper kun brukes av gamle damer, skriver Apotek 1 på sine nettsider.

Denne saken ble første gang publisert 15/05 2014.

Les også