Han flyr verden rundt på første klasse - nesten gratis
Hevder at han lurer flyselskapenes bonusprogrammer trill rundt.

Ben Schlappig flyr rundt 640 000 kilometer i året (hovedsaklig på første klasse), bor på luksushoteller og henger ut i flyplass-lounger. Han hevder at han har knekt koden til flyselskapenes bonusprogrammer, og utnytter det til det fulle.
Det har imidlertid tatt tid å oppnå alle frynsegodene han nå nyter godt av, og Ben har heller ikke noe normalt liv.
Begynte i tenårene
Rolling Stone har skrevet en artikkel om Ben, hvor han forteller at "karrieren" begynte allerede i tenårene. Da han fylte 17 hadde han allerede lagt bak seg 80 000 mil på vingene. I dag bor han mer eller mindre i flysetet eller på flyplasser.
Å oppnå fordelene han i dag nyter godt av, er imidlertid ikke gjort i en fei. Det har tatt Ben Schlappig mange år, og kostet tusenvis kroner.
(artikkelen fortsetter under bildet)
Lojal eller illojal
Først måtte han velge et flyselskap, og holde seg til det. Amerikanske Schlappig valgte seg selskapet United Airlines, siden han vurderte deres bonusprogram som det mest hensiktsmessige.
Så måtte han gjennomføre en rekke flyreiser, som han betalte for. Slik fikk han status som en lojal kunde, noe som ga større avkastning i form av poenger og andre goder.
Planen hans fikk seg imidlertid en knekk i 2011, da han plumpet til å skryte av måten han brukte bonusprogrammet. United mente han misbrukte systemet, og kastet han ut av bonusprogrammet.
Hobbyists
Ben lot seg ikke stoppe. Han lærte seg også å utnytte smutthull i billettbestillingssystemene til flyselskapene.

25-åringen fra New York er en del av en gruppe mennesker som kaller seg "Hobbyists", som bruker det meste av sin fritid (i Schlappigs tilfelle bare tid) på å utnytte bonusprogrammer til å reise jorden rundt og bo på luksushoteller. Enkelte hobbyister lager sine egne dataprogrammer som varsler om feil ved prissettingen på flyselskapenes nettsteder. I følge magasinet Rolling Stones artikkel om Ben Schlappig, har subkulturen vokst frem de siste årene, og det er internett som har mye av æren. Hobbyists er en gruppe mennesker som har kombinert sine talenter innen juss, statistikk, dataprogammering og lignende, for å nå et felles mål: Å reise med mulig, men betale minst mulig.
Kredittkort
I tillegg til bonusprogrammene og eventuelle feilprisede flyturer, har Ben Schlappig skaffet seg en hel haug med kredittkort, som lar han samle opp poeng. Her i Norge har Norwegian sitt Bank Norwegian-kort, mens SAS tilbyr et kort via sitt EuroBonus-program. Felles for kortene er at kundene tjener opp poeng på flyreiser, hotellopphold, billeie, daglige innkjøp med mer, som så kan "veksles inn" i flyreiser.
Schlappig har altså lommeboken full av kredittkort, med tilhørende bonusordninger.
(artikkelen fortsetter under bildet)
Overbooking
Schlappig har imidlertid gått ett skritt lengre enn de fleste som forsøker å fly billigst mulig. Han satt seg ned og analyserte data fra luftfartmyndighetene, og greide å forutsi hvilke flyvninger som ville bli overbooket. Han bestilte så billett til reisen, og meldte seg frivillig til å vente på neste fly, de gangene selskapet hadde overbooket. I slike tilfeller vil flyselskapet gi kompensasjon i form av penger og/eller gratisreiser til kunder som må vente på neste fly, og Schlappig utnyttet altså ordningen til det fulle.
Schlappig kaller seg riktignok en hobbyist, men det er lenge siden dette var en hobby for han. I dag er det en livsstil og en jobb for den unge New Yorkeren. Han driver bloggen One Mile at a Time, hvor han villig deler tips og triks til hvordan man selv kan utnytte bonusprogram. Han er også aktiv på Instagram og andre sosiale medier under samme navn.
Sponsing
All oppmerksomheten har selvfølgelig gjort ting enklere for Ben. Populariteten hans på internett har gjort det attraktivt for hoteller, flyselskaper og andre aktører i reisebransjen å spandere gratis turer på han, i håp om å få positiv omtale eller i det minste et bilde eller to på instagram.
Dermed ser det ut til at Ben langt på vei har lykkes med å nå målet sitt om mest mulig luksus, for minst mulig penger.
Nedenfor ser du noen av bildene Schlappig deler på Instagram. Frister det med en slik tilværelse?