- Han er stolt av kjæresten sin

Trine Rein var usikker på hvor imponert Lars Monsen var over hennes innsats i «71 Grader Nord».

Foto: Scanpix/TVNorge (Scanpix/TVNorge)
Publisert

(SIDE2): - Han var imponert over prestasjonene våre og er stolt av kjæresten sin, selv om det er peanuts det jeg presterte i forhold til det han gjør, sier Trine Rein til Side2.

Det er samboeren, villmarksmannen Lars Monsen, hun refererer til.

Selv om Rein selv brøt flere barrierer under den lange reisen gjennom Norges land er Monsen kjent for å presse sine egne grenser langt lengre enn de vi ser deltakerne i TVNorge-realityen gjør. Rein var derfor usikker på hvor imponert kjæresten var over hennes prestasjoner, men til og med den hardbarkete villmarksmannen synes deltakerne, og ikke minst samboeren, overrasket.

- Det var en vinn-vinn-situasjon
Mandag var det Rein som måtte pakke sekken og reise hjem, og sangfuglen er derfor ute av konkurransen om å bli Norges tøffeste kjendis.

- Jeg var egentlig ganske klar for å dra hjem for det hadde vært så mye jeg måtte ha avlyst om jeg skulle fortsatt. Sånn sett var det egentlig en vinn-vinn-situasjon for meg.

Den 41 år gamle brunetten var den eneste kvinnelige realitydeltakerne igjen i kampen om å komme først i mål på Nordkapp, men soler seg ikke i glansen av den grunn.

- Det går mye på flaks og uflaks, så jeg skal ikke ta noe ære for at jeg var den av jentene som kom lengst. Dersom det kun hadde dreid seg om fysisk styrke var det flere av de andre jentene som ville ha kommet lenger enn det jeg gjorde. Men nå handlet det jo ikke kun om styrke.

- Jeg er glad jeg fikk være med så langt som jeg fikk, og for de tøffe turene jeg fikk være med på. Jeg fikk også et godt forhold til de andre deltakerne. Jo mindre gruppa ble, jo mer tid fikk man til å prate med de som var igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Overraskende drøye
I forrige program så vi at Rein måtte bryte under en av etappene og måtte derfor ut i duell med Marian Aas Hansen. Rein gikk imidlertid seirende ut av kampen, men måtte altså se seg tapt i duell med komiker Gustav Nilsen i mandagens sending.

- Oppdragene og turene var overraskede harde og lange. Til tross for at det var med noen tidligere toppidrettsutøvere, var vi egentlig en gjeng vanlige mennesker med litt ulike forutsetninger. Jeg har aldri kjørt meg så hardt over så lang tid, men jeg synes det var interessant å få muligheten til å se hvor mye jeg egentlig tåler.

Hun legger ikke skjul på at hun brøt flere barrierer under innspillingen av realityserien, og har muligens også fått seg en ny hobby.

- De barrierene jeg brøt var nok lengden på turene i fjellet med tung sekk og avstandene vi syklet. Den siste sykkelturen jeg var med på lærte meg at det er mulig å sykle mye lengre enn jeg noen gang hadde drømt om. Anita hadde gitt meg noen tips om riktig gir på sykkelen - noe som gjorde at det faktisk ble gøy å sykle.

- Jeg som hatet sykling vurderer nå å kjøpe meg en sykkel.

- Det var urettferdig
Hun beskriver den beste opplevelsen som da hun og hennes to lagkamerater, Espen Bredesen og Ole Edvard Antonsen, kom først i mål i Vesterålen.

- Den seieren smakte godt etter å måtte bryte forrige oppdraget. Det var greit å kaste inn håndkleet etter en slik tur.

Hun minnes også hva som var den verste opplevelsen under innspillingen.

- Det var når Anita røk ut. Det føltes nesten litt urettferdig.

- Jeg tror alle tenkte at hun var den som kunne vinne hele konkurransen. Samtidig mistet vi en god lagkamerat som kunne være med å dra lasset.

«71 Grader Nord» ser du på TVNorge mandag kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 16/04 2012.

Les også