Sommerprat med Guri Schanke (61)

Guri Schanke: – Han sa at jeg aldri fikk komme tilbake dit med en annen kjæreste

Guri falt pladask for italienske, langhårede Beppe som 18-åring.

<b>GURI SCHANKE:</b> Guri elsker helst å ligge på en gressmatte om sommeren, men under Bislett Games gikk hun rett i bakken og skadet seg.
GURI SCHANKE: Guri elsker helst å ligge på en gressmatte om sommeren, men under Bislett Games gikk hun rett i bakken og skadet seg. Foto: Svein Brimi
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det skuespiller Guri Schanke sin tur, og her får du et innblikk i hennes sommerminner, samt hvor hun ferierer.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg skal til Dønna i Nord-Norge med familien. Min bestefar kommer derfra, så vi har et familiested hvor vi fisker og koser oss. Et årlig høydepunkt.

– Så skal jeg en tur til Bamblekysten. Det er også et sted som har familietilknytning. Jeg hadde mine somre der i barndommen.

Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Jeg er veganer, så det blir mye frukt og grønt …. salater, linsegryte og slike ting. Av drikke blir det sitronvann og vannmelonjuice. Ta og kutt opp vannmelon, ha i en blender og vipps så har du vannmelonjuice. Det er så forfriskende og næringsrikt.

Les også: Sommerprat med Hanne Kristin Rohde: – Det er ingenting som har skjedd som kan hindre meg fra å leve her og nå

<b>SUNT OG GODT:</b> Det blir mye frukt og grønt for Guri som er veganer. – Et godt tips er å ta og kutt opp vannmelon, ha i en blender og vipps så har du vannmelonjuice. Det smaker forfriskende, sier Guri.
SUNT OG GODT: Det blir mye frukt og grønt for Guri som er veganer. – Et godt tips er å ta og kutt opp vannmelon, ha i en blender og vipps så har du vannmelonjuice. Det smaker forfriskende, sier Guri. Foto: Svein Brimi

Kjendisløp på Bislett Games

Ditt beste sommerminne?

– Det beste minnet er blankt hav, sol og meg i en liten påhengsmotor i full fart alene, da ropte jeg juhuu høyt for meg selv … en lykkelig frihetsfølelse.

Ditt dårligste sommerminne?

– Det må være da jeg ble bedt om å løpe i et kjendisløp for psykisk helse på Bislett under Bislett Games i 2007, rett etter at jeg hadde vært med i Eurovision. Folk løp som besatt og jeg tenkte her må jeg legge inn et gir og vipps så røk hamstringen – og jeg lå der så lang jeg var. Ble båret ut på direkte TV og hadde så vondt i den store lårmuskelen.

– Tingen var at jeg skulle ha premiere på Showgirls to måneder senere, og jeg kunne ikke gå. Den sommeren ble det trening tre ganger om dagen for å trene opp benet så jeg noenlunde klarte å gjennomføre forestillinger, det var grusomt!

Hvor går drømmereisen?

– Jeg er så fornøyd med norsk sommer så det blir Sørlandet. Men gjerne en deilig strand i Frankrike, Italia eller Spania om høsten eller våren. Har forresten lyst til å dra til Capri. Men blir hakket for varmt om sommeren.

Les også: (+) Desta Marie Beeder: – Da vi giftet oss i 2016, var vi kun fem stykker i bryllupet, og alle hadde møtt hverandre gjennom TV 2

<b>LETT PÅ TÅ:</b> – Jeg gleder meg til å feriere på Sørlandet, forteller Guri. Hun trives i Norge om sommeren. 
LETT PÅ TÅ: – Jeg gleder meg til å feriere på Sørlandet, forteller Guri. Hun trives i Norge om sommeren.  Foto: Svein Brimi

Sommerforelske i Italia

Hvilken bok får plass i kofferten din?

– Tja bok … vet av erfaring at jeg aldri får lest!

Din første sommerforelskelse?

– Jeg var i landsbyen Vernazza i Italia med familien da jeg var 18 år. Der falt jeg pladask for italienske, langhårede Beppe som hang nede på moloen, det var der de kule fastboende ungdommene var. Foreldrene mine syntes ikke det var overveldende stas …

– Vi brevvekslet en stund etterpå og han hadde planer om å komme til Norge, men det kjente jeg at kanskje ikke passet helt. Han sa at jeg aldri fikk komme tilbake dit med en annen kjæreste … hehe … men jeg dro tilbake med Øivind mange år senere og vi prøvde å finne ham, fant ut at han var hotellsjef på et lite hotell i byen, men vi fant ham ikke … det var synd for det hadde vært litt gøy.

Hvilken sang får deg opp av solsengen?

– Det må være «Öppna din dørr» med Tommy Nilsson.

Beskriv en perfekt sommerdag!

– En perfekt sommerdag har selvfølgelig pent vær, jeg er på Sørlandet, bader, trener litt, drar inn til nærmeste sommerby med båt og titter litt. Lager god sunn mat og er sammen med familie eller gode venner.

Hva var din første sommerjobb?

– Jeg hadde min første sommerjobb som 13-åring og pakket G. Gundersens helseklibrød på et lite løpebånd på Røa i Oslo. Var opptatt av å spare penger så det var stas.

Denne saken ble første gang publisert 27/07 2023.

Les også