Gullruten: Stem på din TV-favoritt!

Nå kan du være med på å avgjøre hvem som krones med den svært gjeve Publikumsprisen under Gullruten-gallaen. Bli med og stem!

DISSE KAN VINNE PUBLIKUMSPRISEN: Nicolay Ramm (øverst fra venstre, Line Andersen, Helene Olafsen, Petter Nyquist, Iman Meskini, Triana Iglesias, Solveig Klippen, Marna Haugen, Christian Paasche og Johan Kaggestad, Bård Tufte Johansen, Helene Sandvig og Ylvis-brødrene. 
DISSE KAN VINNE PUBLIKUMSPRISEN: Nicolay Ramm (øverst fra venstre, Line Andersen, Helene Olafsen, Petter Nyquist, Iman Meskini, Triana Iglesias, Solveig Klippen, Marna Haugen, Christian Paasche og Johan Kaggestad, Bård Tufte Johansen, Helene Sandvig og Ylvis-brødrene.  Foto: NRK, TV2, SCANPIX, MORTEN BENDIKSEN, PETTER BERG
Publisert

Her og Nå samarbeider med Gullruten og er avsender for Publikumsprisen som skal deles ut under den glamorøse gallaen i Bergen 5. mai.

I løpet av året har vi sett mange flotte programmer, programledere og profiler på TV-skjermen og juryen hadde ingen enkel jobbe med å plukke ut tolv kandidater til Publikumsprisen. Nå kan du være med å avgjøre hvem som skal vinne folkets pris.

Avstemmingen er nå avsluttet. Takk til alle som stemte! 

Den 24. april presenteres de fire som har fått flest stemmer, avstemmingen varer helt fram til Gullruten går av stabelen i Bergen den 5. mai. 

Se begrunnelsen og videoer av de nominerte under: 

1. Nicolay Ramm (MGP Jr/OL)

Nicolay Ramm har kommet som et skudd siden han var medprogramleder for Idrettsgallaen på NRK1 i 2016. Mange har latt seg underholde av stuntene hans under sportssendingene til kanalen, og i løpet av det siste året har han hatt stor suksess med så vel MGP jr, som Vinter-LOL, hvor han parodierte flere kjente idrettsutøvere.

2. Line Andersen (NRK Sporten)

Denne folkelige programlederen sjarmerer TV-seere med sitt vinnende vesen. Hun er en dyktig, uansett om det er ute på alpinarenaen eller under en sjakksending. 

3. Helene Olafsen (Idrettsgallaen)

Frisk pust og en stort programledertalent. Debuterte som programleder da hun ledet idrettsgallaen sammen med Atle Pettersen, og gjennomførte med bravur.

4. Petter Nyquist (Petter Uteligger: En ny sjanse)

Petter Nyquist har hatt stor suksess med Petter Uteligger-serien. Nå ønsker han å gi rusmisbrukere en ny sjanse, og det treffer rett i hjerterota. Petter har en unik evne til å komme i kontakt med rusmisbrukere og formidle deres hverdag.

5. Iman Meskini (Skam)

Spilte Sana i Skam, en av seriens viktigste karakterer, og har gitt unge, kvinnelige muslimer en stemme. Den unge skuespilleren bygget opp en svært interessant og sammensatt karakter og satt punktum med kanskje den beste sesongen av serien.

6. Triana Iglesias (Paradise Hotel)

«Paradise Hotel» Triana Iglesias er dronningen av Paradise Hotel. Det er tiende året hun leder det populære TV3-programmet, og det gjør hun med trygg tilstedeværelse og sterke, friske kommentarer. 

7. Solveig Kloppen

Kloppen har en egen evne til å få gjestene til å føle seg hjemme enten om det er hjemme hos seg, eller som programleder for Norske Talenter. Med varme, masse følelser, sjarme og genuin interesse får hun gjestene til å åpne seg og dele sine historier.

8. Marna Haugen (Bloggerne)

Bloggeren Marna Haugen nådde langt i Skal vi danse, og er uhøytidelig og byr på seg selv i Bloggerne. Hun apellerer til et stort publikum med masse humor, ironi og sjarme.

9. Christian Paasche og Johan Kaggestad (Sykkel-VM)

Med støtt styre loser Paasche og Kaggestad TV-seere gjennom time på time med sykkelsendinger på TV2. Sammen har de brakt underholdning og kunnskap inn i kommentatorrollen, som har gjort selv de minst sykkelinteresserte til ihuga Tour de France-fan.

10. Bård Tufte Johansen (Nytt på nytt)

Ikke lett å ta over i Nytt på nytt etter Jon Almaas. Tufte Johansen har klart å finne sin egen stil og løftet NPN denne sesongen. 

11. Helene Sandvig (Helene sjekker inn)

Helene Sandvig har sjekket inn på seks forskjellige institusjoner og skaper et nært, varmt og respektfullt møte intervjuobjektene. Programlederen lykkes i møte de på deres premisser og unngår at programmet handler for mye om henne.

12. Ylvis (Stories from Norway)

Ylvisbrødrene imponerer med noe helt nytt og banebrytende med «Stories from Norway». Nyhetshistorier pakket inn i et musikal-format. Igjen viser brødrene at det er blant landets mest innovative og dyktige underholdere.

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2018.

Les også