Graviditet ga karrierestopp
Men det var ikke Siren Sundby som var i lykkelige omstendigheter.

(SIDE2): Foruten å få observere deltakerne i kamp mot hverandre får TV-seerne også være vitne til en del private samtaler mellom de ulike utøverne som deltar i NRK-serien «Mesternes mester».
Les også
-Trodde jeg skulle ta ham
- Mistet brillene mine
Her glipper seieren
- Gjorde det veldig bra
En samtale mellom Siren Sundy (28) og Halvard Hanevold (40) er blitt foreviget på tape og blir å se på skjermen lørdag kveld.
- Savner ikke å være ute å seile når det blåser sånn, spør Hanevold Sundby.
- Jeg savner å vindsurfe. Jeg er blitt litt lei av å seile om dagen, svarer Sundby.
Hanevold er også nysgjerrig på hvorfor Sundby la opp seilingen.
- Jeg gjorde det veldig bra, men så ble hun jeg seilte med gravid. Og da tenkte jeg «Skal jeg å begynne på nytt nå?» forteller hun.
- Så begynte jeg heller å studere. Det var et springbrett til å begynne å studere. Og da reiste jeg til København, og så la jeg vel egentlig opp, fortsetter Sundby.
Comeback
Men da hun fikk sjansen til å seile igjen, klarte hun ikke å si nei.
- Jeg ble oppringt i november i København og det regnet og det var kaldt kaldt og skulle ha matte, så lurte de på om jeg ikke var «keen» på å testseile i Miami tre uker i januar, forklarer Sundby.
Hanevold holdt som kjent på med sin idrettskarriere i mange år, og sluttet ikke å konkurrerer på verdensnivå før han var over 40 år.
- Det er viktig og ikke å gi seg for tidlig. Muligheten kommer ikke tilbake senere, mener Hanevold.
- Det gjorde det for deg da, legger han til.
Comeback
I 1999 og 2000 vant Sundby junior-VM og som 17-åring kvalifiserte hun seg til OL 2000. I 2003-sesongen ble hun europamester, verdensmester og vant Prøve-OL i europajolle.
Siren vant også gullmedalje under OL i Aten i 2004 da hun gjorde comeback som styrmann i Ynglingklassen med Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen.
Det skal også nevnes at Sundby gjorde ferdig tre års ingenirøstudier på Danmarks Tekniske Universitet, og deretter gikk over til å studere Master i Innovasjon og Entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI.
Hodebry
I lørdagens episode som sendes på NRK 1 kl. 19:55 skal deltakerne konkurrere om det å greie å holde fokus.
Her er det ikke styrken, men heller hvordan hodet fungerer som vil avgjøre hvem som til slutt må kjempe i en nattduell.
I TILLEGG TIL SUNDBY KONKURRER DISSE OM Å BLI MESTERNES MESTER 2011:
Lene Jenssen (53), svømming: Jenssen vant kongepokalen tre ganger, i 1976, 1978 og 1979. Hun har 18 NM-titler og satte 28 norske rekorder. Mest kjent for sitt VM-sølv på 100m i 1978. Mest kjent for sitt VM-sølv på 100m i 1978. Dette er fortsatt den fremste norske svømmeprestasjonen/plassering i et verdensmesterskap. Satte nordisk rekord i medaljeløpet. Lene Jenssen var også sanger og ga ut platen Lene med Arne Bendiksen i 1979.
Ailo Mikkelsen Gaup (31), motorcross freestyle: Ailo Gaup har totalt seks NM-seire i to forskjellige grener. Han vant World Cup i 2003 og i 2004. Han vant verdensmesterskapet i FMX i 2004, og i 2007. Deretter begynte skadene å melde seg på. Den stygge skadelisten innebefatter 35 brukne bein, knekte tenner, punktert lunge, ødelagt nyre og skader i rygg og nakke. Dette førte til at Gaup var nødt til å avslutte karrieren i 2009.
Trine Haltvik (45), håndball: Hun har spilt 241 landskamper for Norge og er en av norsk damehåndballs mest meritterte spillere gjennom tidene. Hun var med på å vinne VM-gull for Norge i 1999, VM-sølv i 1997 og VM-bronse i 1986. I 1998 ble hun kåret til verdens beste spiller.
Jorunn Horgen (43), brettseiling: Horgen ble verdensmester i brettseiling for første gang i 1984 og fulgte opp med fem andre VM-seiere. Hun har fire EM-seiere og totalt 19 medaljer fra EM og VM. Jorunn Horgen var norsk flaggbærer i OL i Barcelona der hun fikk 8.plass.
Siren Sundby (28), seiling: Sundby startet seilekarierren som seksåring og deltok som 17-åring i OL. I 2003-sesongen ble hun europamester, verdensmester, vant prøve-OL i europajolle og ble kåret til Årets kvinnelig seiler. Hun forsvarte VM-gullet i 2004 og tok gull under OL i Athen i 2004. Deretter la hun opp, men gjorde comeback under OL i Beijing i 2008. Hun er i dag student på BI hvor hun tar en mastergrad.
Frode Rønning (51), lengdeløp, skøyter: Rønning var i mange sesonger blant verdens beste skøytesprintere og deltok i 13 sprint-VM mellom 1977 og 1989. Han ble mester i 1981, og tok sølv i 1978 og bronse i 1979 og 1982. Han har deltatt i tre OL og tok bronse på 1000m. i 1980. Frode Rønning har ni norgesmesterskap i sprint sammenlagt. Han var tidlig et stort talent og satte seks verdensrekorder som junior på 500 m, 1000 m og sammenlagt sprint. I 1981 ble han tildelt Olavstatuetten.
Finn Chr. Finken Jagge (44), alpint: Finken tok sju seiere i verdenscupenog satte Norge på alpinkartet med Ole Kristian Furuseth, Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt. Karrierens høydepunkt var gullet i slalåm under OL 1992 i Albertville. Han mottok Morgenbladets gullmedalje samme år og la opp som aktiv alpinist i 2000.
Halvard Hanevold (40), skiskyting: Halvard Hanevold er en av de mest meritterte norske skiskytterne og har i alt 22 internasjonale medaljer. Bare Ole Einar Bjørndalen har flere. I OL har Hanevold seks medaljer, hvorav tre gull. I en alder av 40 år gikk han inn til sitt tredje OL-gull i OL 2010 i Vancouver.
Kilder: NRK, Wikipedia