Gratulerer med dagen, Norge!

Slik feirer kongefamilien 17.mai. Se bilder.

Foto: Scanpix
Publisert

(SIDE2): Kongefamilien feirer 17. mai på tradisjonelt vis, og som vanlig er det kronprinsfamilien som er først i ilden. Klokken 08.15 stod familien oppstilt utenfor Skaugum, for å hilse barnetoget i Asker.

Det var elever i andre klasse, som hadde hatt bursdag nærliggende nasjonaldagen, som fikk æren av å overekke blomster til de kongelige.

Bursdagsbarn
De to blomsterbarna, Emma og Sander, inklusert. Sander fyller åtte år i dag, på selveste nasjonaldagen, mens Emma feiret sin på søndag, melder NTB.

Kronprins Haakon stilte som vanlig i Asker-drakt. Mens kronprinsesse Mette-Marit valgte bunad fra Rogaland. Kronprinsfamiliens hund Milly Kakao, fikk også være med på feiringen.

Prinsebarna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus feiret begge nasjonaldagen i Vest-Agder-bunad. Mette-Marits sønn Marius sluttet seg til resten av familien etter å ha passert sammen med skolen sin

Vinker fra Slottsbalkongen
Så bar det innover til byen for kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra (7) og lillebror, prins Sverre Magnus (5). Anført av kong Harald og dronning Sonja var kongefamilien på plass på Slottsbalkongen fra klokken 10.30, for å hilse barnetoget i Oslo.

Kongefamilien har tatt i mot barnetoget fra Slottsbalkongen i over 100 år. Tradisjonen ble innstiftet av Kong Haakon i 1906.

Dronning Sonja var kledd i en nydelig drakt i rødt, mens Mette-Marit hadde på seg en off-white kåpe med matchende hatt.

Oslos ordfører, Fabian Stang, holdt en kort tale for kongefamilien.

Kongeparet har gjort det til en tradisjon å bruke ettermiddagen på nasjonaldagen til å besøke en av Oslos bydeler, og i år er det Nordstrand som får kongelige gjester.

Afrikansk dans
Programmet starter på Ballsletta på Ekeberg klokken 16, og det er osloordfører Fabian Stang som ønsker velkommen. Nordstrandsbarna Sofie Bye Jacobsen og Peter Smedstad har fått det ærefulle oppdraget med å overrekke blomster til kongeparet.

Underholdningen er det blant annet Tabanka Crew African & Caribbean Peoples Dance Ensemble som står for. Etter at arrangementet på Ballsletta er over, besøker kong Harald og dronning Sonja Nordstrand eldresenter, hvor Kari Gjærum også dukker opp for å bidra med kulturelle innslag.

Kronprinsparet hilste barnetog og blomsterbarn på Skaugum:

4261

Denne saken ble første gang publisert 17/05 2011.

Les også