Aktuelt

Gir de ansatte «sex-fri»

De ansatte får nå fire dager fri for å «pleie seg selv».

ORGASME-FRI: De ansatte oppfordres til å pleie seg selv med fire ekstra fridager per år.
ORGASME-FRI: De ansatte oppfordres til å pleie seg selv med fire ekstra fridager per år. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

De fleste ønsker seg vel mer egentid. Hverdager med hus, hjem og unger, i tillegg til å prestere på jobb, kan jo gjøre enhver både stressa og sliten.

Det har det erotiske selskapet Lelo UK bestemt seg for å gjøre noe med, etter at de gjorde en undersøkelse med 2006 respondenter som omhandlet sex, jobb og lykke.

Resultatene av undersøkelsen har nå ført til at selskapet har bestemt seg for å gi de ansatte fire «velværedager» per år, fordi de mener at det vil øke produktiviteten drastisk, skriver Elite Business Magazine.

Undersøkelsen deres viser at 94 prosent svarte at jo lykkeligere de er, jo mer produserer de. Det er kanskje ikke så rart, men hele 78 prosent svarte at de smiler mer i tiden etter å ha fått en orgasme. 66 prosent mener også at de blir mer produktive ved å ha et godt seksualliv.

Dette kan være svært bra for økonomien, mener selskapet, som estimerer at en ansatt kan produsere opptil 10% eller mer per uke med litt ekstra tid til seg selv, for å si det pent. Samlet kan dette utgjøre et betydelig inntektshopp, både for dem og andre, dersom flere selskaper følger etter.

Og dagene skal brukes til å nyte,nyte og atter nyte, skal vi tro talspersonen for selskapet i UK, Rachael Nsofor.

- Å være seksuelt tilfredsstilt er noe vi ved LELO UK syntes er viktig. Som et resultat av undersøkelsen tar vi nå initiativ til å gi våre ansatte muligheten til å ta ut fire dager i året som «velværedager». Vi håper at de ansatte bruker dem til å kose deg og kommer på jobb dagen etter, enda mer uthvilte og ekstra produktive.

Selskapet ser gjerne at andre følger deres initiativ, og ber dem oppfordre sine ansatte til å utforske de tingene som gir dem tilfredstillelse og mental velvære. Samtidig er de helt klar på at det er viktig at dette går riktig for seg, uten å skape et sexsistisk og ukomfortabelt arbeidsmiljø, der de ansatte føler seg utrygge. Men dersom du kan, kan du jo titte på rapporten og bruke den som inspirasjon til å øke aktiviteten på soverommet.

Om de får betalt fri, sier saken ingenting om.

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2018, og sist oppdatert 14/11 2018.

Les også