Gikk rett på fest

- Det var en litt snedig følelse å komme tilbake til hverdagen, sier «71° Nord»-Cecilie.

Foto: Elin Reitan (Side2)
Publisert

(SIDE2): Like før deltakerne skulle inn i semifinalerunden måtte Cecilie Hegna (30) fra Tønsberg pakke sekken og forlate «71° Nord».

- Det er jo litt kjedelig, spesielt med tanke på at vi begynte å nærme oss Nordkapp, sier Cecilie, til Side2.

- Men jeg hadde fått med meg kjempe mye og jeg hadde tviholdt på plassen min veldig lenge. Måten jeg røk ut var helt fair da det var en konkurranse som ikke passet meg særlig godt.

- Like greit at jeg røk ut
Etter at Fredrik Thorsell Næs (26) ble rangert nederst på listen av de andre deltakerne, måtte han velge ut hvem av de andre han ville møte i en duell. Han plukket som kjent ut Cecilie, og da de to skulle klatre opp et tre iført et spesielt utstyr var det altså Fredrik som seiret.

- Fredrik var sterkere enn meg, sier Cecilie, som synes det var like greit å ryke ut da enn senere i konkurransen.

- Jeg har inntrykk av at Fredrik valgte meg fordi han ikke hadde lyst til å møte meg i finalen. Siden han vant nå ville han kanskje ha vunnet i finalen, og siden jeg var så sliten så var det like greit at jeg røk ut da siden jeg kanskje ikke ville ha vunnet selve finalen uansett.

Hun synes allikevel det var kjedelig å måtte reise hjem.

- Det verste var at jeg ikke fikk mulighet til å være med videre og vinne. Det var surt der og da, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Veldig fin dag å ryke ut på
Et plaster på såret var det da at hun fikk muligheten til å møte de andre hjemsendte deltakerne rett etter hun var ferdig med sin realityopplevelse. Og da gikk de rett på fest.

- Vi hadde en veldig fin samling, så når jeg først skulle ryke ut så var det en veldig fin dag å ryke ut på, sier hun.

Å komme tilbake til hverdagen synes imidlertid Cecilie var litt av en overgang.

- Det var en litt snedig følelse. Jeg savnet kanskje samværet, men det var også veldig deilig å være tilbake. I ettertid har sett hvor fin hverdag jeg har og hvor stor pris jeg setter på livet mitt, mannen min og jobben min.

- Klarte ikke å løpe på en måned
Hun legger ikke skjul på at den siste turen over Finnmarksslettene var tung, men at hun heldigvis ikke slet så mye med gnagsår som det de andre deltakerne.

Kroppen fungerte derimot ikke helt som normalt da hun kom tilbake fra realityopplevelsen.

- Jeg skulle være med i en triatlon konkurranse i august, men da jeg kom hjem fra «71° Nord» så slet jeg sånn med vonde lår at jeg ikke klarte å løpe på en måned.

- Det hadde vært mye trasking oppover og nedover og jeg hadde brukt muskler jeg normalt ikke bruker. Samtidig var ikke ernæringen optimal på de turene.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 19/11 2012.

Les også