For erotisk for USA

Ang Lees nye spionthriller «Lust. Caution» er så erotisk at amerikanerne har gitt den strengeste sensur. Se video.

Publisert

(SIDE2:) Ang Lee skapte debatt med sin forrige film, «Brokeback Mountain». Nå er regissøren av «Snikende tiger, skjult drage» tilbake med den kinesiske «Lust, Caution».

Den handler om en ung kvinne som under okkupasjonen av Shanghai blir satt inn for å ta fienden. Men han viser seg å være mannen hun gir sitt hjerte til.

SE TRAILEREN HER

Lust, Cation

Hovedrollene spilles av de kinesiske storstjernene Joan Chen og Tony Leung, mens filmen introduserer det som kan bli den neste kinesiske storstjernen, nemlig Tang Wei som den unge kvinnen.

Ang Lee sier han regnet med at de amerikanske filmsensuren ville reagere på det de kaller «utvidede og eksplisitte sexscener».

Lee og studioet Focus Features sier de godtar USAs strengeste sensur fra Motion Picture Association of America. Filmen, som er kalt en ny «Tango i Paris», har førpremiere på Venezia-filmfestivalen i neste uke.

LES MER:Stjerneparade i Venezia

- Da vi så filmen første gang, visste vi at vi ikke ville endre ett bilde. Ang Lee har laget et voksent mesterverk for voksne mennesker, heter det fra Focus Features ifølge BBC.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2007.

Les også