Folkets dom: Fantastisk!

Kates kjole og WIlliams stil ble heftig diskutert med Side2 i London.

Foto: Paul Weaver, Mediehuset Nettavisen
Publisert

TRAFALGAR SQUARE (SIDE2): Tusenvis av mennesker fylte Trafalgar Square sentralt i London for å følge prins Williams bryllup som ble direkte overført på storskjermer. Den store menneskemengden oppførte seg eksemplarisk, og politistyrkene hadde en enkel jobb under vielsen.

SE MER FRA LONDON:

Dette hvisket William til Kate
Endelig kysset de!
Her er brudekjolen
Se på hatten!
Havnet i London etter veddemål
Her er den store hemmeligheten
Mette-Marit mer kjent enn kongen

Stille og rolig feiring
- Jeg må sitere en av mine sjefer: Dette har vært den beste dagen i hele min karriére, sier konstabel Kelly til Side2, og legger til at han er helt enig med en av tv-kommentatorene: - Det oppleves som en stor fotballfinale, men hvor alle heier på det samme laget.

Foto: Paul Weaver

Den store folkemengden jublet gjentatte ganger, først for prinsene William og Harry, deretter da Catherine Middleton ankom Westminster Abbey.

Jublet for brudeparet
Under selve ekteskapsinngåelsen var jubelen kort, i frykt for å ikke få med seg det neste som ble sagt, men da brudeparet etter at seremonien var over kom ut fra Westminster Abbey, eksploderte plassen i glede, samtidig som kanoner sprutet konfetti i blått, hvitt og rødt.

Ikke så mange hatter å se blant de mange tusen fremmøtte på Trafalgar Square, til tross for medienes gjentatte oppfordringer til folk om å benytte anledningen til å pynte seg litt ekstra på hodt. Publikum var mer opptatt av kjolen.

- Fantastisk og spennende
- Den var fantastisk, mener Maryanne Shriane. Hennes fem år gamle datter er enig – kjolen var det aller beste med hele bryllupet. Lille Georgina synes ikke det er skummelt med alle menneskene, bare spennende.

Foto: Paul Weaver, Mediehuset Nettavisen

Mamma Maryanne synes det er greit at de nygifte er blitt hertugpar av Cambridge, selv om hun gjerne skulle ønsket at de «bare» var prins og prinsesse.

- Det ville vært mer romantisk, mener hun.

- Lysende fremtid for monarkiet
Marineoffiserene Walkley og Hammond forteller at de er imponert over hvor godt det hele er organisert, både selve bryllupet, men også opplegget på Trafalgar Square. Selv om de har perm, har de trukket i uniform og reist inn til London sentrum for å oppleve begivenheten.

- Vi er begge for unge til å huske noe tilsvarende, forteller Hammond, som mener seremonien var fantastisk og at ekteskapet mellom William og Catherine gir håp om en lys fremtid for monarkiet.

Foto: Paul Weaver, Mediehuset Nettavisen

- William så ut som en konge
- Det var flott at prins William valgte å gifte seg i den røde Irish Guards-uniformen. Det ga en god balanse, og han så ut som en konge, mener Walkley, som også skryter av brudekjolen:

- Den var veldig vakker.

Fru Antonia Adeshoga er også svært fornøyd med dagens store begivenhet:

- Det var fantastisk, særlig fordi Kate minner meg om min datter, som jobber som lege i Nigeria, sier Adeshoga til Side 2.

Foto: Paul Weaver, Mediehuset Nettavisen

Anglofile amerikanere
Bill Goodyear og David Riggs kom helt fra over Atlanterhavet, nærmere bestemt fra Columbus, Ohio for å få med seg begivenheten:

- Vi er anglofile, og måtte bare få med oss det kongelige bryllupet, forteller de.

- Kates kjole var helt vidunderlig, og hele seremonien var fantastisk. Britene vet virkelig hvordan de skal lage en skikkelig fest, samstemmer de to amerikanerne, for anledningen utstyrt med hver sin skinnende krone.

Feirer med piknik i parken
Familien Milne har tatt turen fra Essex for å få med seg stemningen på Trafalgar Square.

- Vi så ikke så mye av storskjermen, men det vi fikk med oss var flott. Og kjolen var enkel, men svært vakker, sier Jenny Milne, som er på plass med ektemannen Alec, sønnen Thomas, datteren Ria og hennes kjæreste Sean.

- William og Kate gir håp for framtiden, mener familien, som i likhet med tusenvis av andre satset på å feire med piknik i Hyde Park etter vielsen.

Foto: Paul Weaver

Denne saken ble første gang publisert 29/04 2011.

Les også