Fire av hundre studenter oppgir å ha brukt prestasjonsdop

Flertallet mener det er juks.

Foto: iStock
Publisert

I en undersøkelse utført av Norstat for NRK Innafor, kommer det frem at fire prosent av de spurte studentene har brukt reseptbelagte prestasjonsfremmende medikamenter. 

Studentene bruker medikamentene for å gjøre det bedre på skolen, og flertallet oppgir at de ikke har hatt resept selv. 

Undersøkelsen er gjort mellom kvinner og menn over 18 som studerer. 

Flertallet oppgir også at de mener at prestasjonsfremmende midler er juks. 

Samtidig oppgir en av tre jenter og 45 prosent av mennene at de ville brukt prestasjonsdop dersom det var lovlig og uten bivirkninger. 

Les også: 1 av 4 er dopet på byen i Oslo

I fjor høst skrev Side2 om Sophie Elises bruk av ADHD-medisin for å bli mer skjerpet

I boken sin «Forbilde» sier hun at Ritalin gjorde at hun orket å blogge og jobbe på dagtid og fortsatt kunne være sosial med venner og feste på kvelden. 

Psykiater og blogger for Nettavisen, Fred Heggen, har tidligere sagt til Side2 at det ikke er uvanlig at unge tar prestasjonsfremmende medikamenter for å få mer energi eller takle studiene. 

- Ja, dette er ikke så uvanlig, men det er mer vanlig at unge bruker koffeinholdige drikker og lignende. Det tas vel fordi man ønsker å være skjerpet og konsentrert, uttalte han. 

Les også: En av åtte unge kvinner har vurdert intimkirurgi

Se tredje episode av Innafor her!

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 09/02 2017.

Les også