Finalelåt avgjort på Facebook

Glenn Lyse lyttet til fansen på Facebook da han skulle velge finalelåt.

Publisert

Oslo Spektrum (SIDE2): Det var en sliten, men fattet, Idol-finalist Glenn Lyse (33) som møtte pressen backstage i Oslo Spektrum etter en knallhard finale mot Bjørn Johan Muri (17).

- Nå er nervene endelig under kontroll. Og nå er det opp til de som stemmer. Magefølelsen min er... Ujevn! Eller, den er faktisk litt god. Men jeg aner ikke hvordan dette går, sa Glenn.

DOMMEN: Her er finaleanmeldelsene

Fulgte Facebook-fansen
Han avslørte at det ene låtvalget i finalen, Whitesnake-låta «Here I Go Again», ble foreslått av mange av fansene hans på Facebook.

- Da jeg tenkte på det, kom jeg fram til at det jo er en kanonlåt å spille på en enorm scene foran 8000 i salen.

- Hvordan var det å stå på samme scene som et utall verdensstjerner?

- For et kjempekick! Det var en deilig følelse å bare kunne slippe meg løs på scenen. Først da jeg sto der, kunne jeg slappe av. Jeg har vært så nervøs den siste uka, at du aner ikke! utbrøt Stavanger-mannen.

Vekket av telefonterror
Natten før finalen ble Glenn vekket opp av mobiltelefonen.

- Noen terror-ringte til meg klokka 06 på morgenen. Jeg mistenker at det kanskje er faren til Bjørn Johan som prøvde å sette meg ut av balanse ved å vekke meg, tullet Glenn.

DØDT LØP: Vinneren langt fra avgjort

Mest av alt gleder 33-åringen seg til å ta en real fest med gjengen når fredagens siste Idol-sending er over. Men dersom han går av med seieren, må han nok se langt etter en fest. Vinneren har et tettpakket program, eller «langt som et vondt år» som Glenn selv ordla seg.

Dårlig kondis
Bjørn Johan Muri (17) var sliten, men utrolig fornøyd etter å ha levert sine tre finalelåter.

- Jeg synes sangene var utrolig kule, men jeg ble litt andpusten da jeg gikk ut i salen. Jeg har ikke så god kondis, innrømmet Bjørn Johan.

Etter runden i salen, kastet unggutten skoene sine til publikum under fremførelsen av «New Shoes». Ideen fikk han av Mariann.

- Mariann er sprø og superkul. Det var hun som oppfordret meg til å kaste skoene, sier han.

Denne saken ble første gang publisert 21/12 2007.

Les også