Henrik Eijsink vant «Farmen» 2022

Farmen-vinner Henrik fikk sjokk da han kom hjem. Etter to uker smalt det

Tiden etter Farmen var slett ikke som Henrik Eijsink hadde forventet. Det ble et tungt møte med hverdagen for årets vinner av TV 2-serien «Farmen». Kroppen var utslitt, og ble sengeliggende med infeksjoner i tre uker.

<b>HENRIK EIJSINK:</b> Vi har psykolog tilgjengelig, og jeg har benyttet meg litt av det tilbudet. Mest av alt for å få en bekreftelse på at det jeg følte på er normalt, for man føler seg ikke mye normal etter «Farmen», sier Henrik Eijsink.
HENRIK EIJSINK: Vi har psykolog tilgjengelig, og jeg har benyttet meg litt av det tilbudet. Mest av alt for å få en bekreftelse på at det jeg følte på er normalt, for man føler seg ikke mye normal etter «Farmen», sier Henrik Eijsink. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Etter en svært jevn finale mot Andrea Marie Rosli (24), var det til slutt Henrik Eijsink (26) som ble utropt til vinneren av årets «Farmen»-sesong på TV 2.

– Da jeg innså at jeg hadde vunnet, var jeg sånn: «Hæ? Er det sant?». Det var helt utrolig. Jeg klarer fortsatt ikke å beskrive følelsen, for det har ikke gått helt opp for meg ennå.

– Jeg ble glad, men jeg var så sliten at jeg akkurat der og da var mest glad for at det var over. Det var veldig fjernt for meg at jeg hadde vunnet hytte og bil, så jeg så egentlig bare mest frem til å komme meg ut av gården og hjem, forteller Henrik til Her og Nå.

<b>FARMEN FINALEN 2022: </b>– Det er helt utrolig å ha vunnet hytte og bil! Jeg har veldig lyst til å sette opp hytta, sier Henrik. Her fra finalen etter at seieren over Andrea var et faktum.
FARMEN FINALEN 2022: – Det er helt utrolig å ha vunnet hytte og bil! Jeg har veldig lyst til å sette opp hytta, sier Henrik. Her fra finalen etter at seieren over Andrea var et faktum. Foto: TV 2

Vinneren av Farmen 2022

«Farmen»-vinneren tok en uke helt fri etter TV-innspillingen. For å forsøke å komme seg til hektene, var han hjemme hos foreldrene sine i Ås – der han bor midlertidig mens han er på jakt etter egen leilighet.

– Det å komme hjem var ikke like deilig som jeg hadde forventet. Det var virkelig veldig tøft! Jeg hadde ingen anelse om hvor vanskelig det ville bli å komme ut til så mange mennesker som ikke hadde sett meg på en lang stund.

– Alle ville møte meg og prate, noe som selvfølgelig er kjempehyggelig, men jeg merket at det ble totalt overveldende. Den første uka brukte jeg en dag per person av vennene mine. Jeg klarte bare å ringe en om dagen. Det var bare så mye, sier Henrik.

<b>GOD OPPLEVELSE:</b> – I de første åtte ukene var motivasjonen min at jeg ville være med på så mye som mulig. Jeg tenkte ikke på hytte og bil før det virkelig var få deltagere igjen, forteller Henrik.
GOD OPPLEVELSE: – I de første åtte ukene var motivasjonen min at jeg ville være med på så mye som mulig. Jeg tenkte ikke på hytte og bil før det virkelig var få deltagere igjen, forteller Henrik. Foto: TV 2

Etter å ha levd 11 uker i isolasjon fra omverdenen inne på Li gård, ble møtet med den moderne hverdagen i overkant krevende for Henrik.

– Det var vanskelig bare å gå på Oslo S, med mye mennesker, skjermer og lyder. Jeg syntes alt var skummelt og mye. Det var underlig og tøft, forklarer han.

Les også: Farmen-Stine (42) jobber 70 timer i uken

Tok imot psykologhjelp

Alle «Farmen»-deltagerne får tilbud om psykolog etter TV-innspillingen. Henrik benyttet seg av dette tilbudet, og fikk en faglig forsikring om at det er helt normalt å bruke tid på å justere seg mentalt tilbake til det moderne livet.

– Det er godt å høre at det er sånn det er etter «Farmen»-opplevelsen, for man føler seg ikke mye normal. Ut over dette har det gått fint med meg, mentalt sett. Men jeg har vært syk i tre uker, så kroppen var tydeligvis ganske utkjørt etter «Farmen».

– Jeg hadde en uke hjemme hos foreldrene mine, en uke på jobb og så smalt det. Da fikk jeg den ene infeksjonen etter den andre, det føltes som om kroppen tok i med renter. Sånn ble det dessverre, men nå er jeg tilbake på jobb – og satser på å holde meg frisk i en lang stund fremover.

Les også: (+) Jeg mistet jobben og isolerte meg i leiligheten. Så en dag ringte det på døra ...

<b>KREVENDE UKER:</b> – Jeg har vært syk i tre uker, så kroppen var tydeligvis ganske utkjørt etter «Farmen». Jeg hadde en uke hjemme hos foreldrene mine, en uke på jobb og så smalt det. Da fikk jeg den ene infeksjonen etter den andre, forteller «Farmen»-vinneren.
KREVENDE UKER: – Jeg har vært syk i tre uker, så kroppen var tydeligvis ganske utkjørt etter «Farmen». Jeg hadde en uke hjemme hos foreldrene mine, en uke på jobb og så smalt det. Da fikk jeg den ene infeksjonen etter den andre, forteller «Farmen»-vinneren. Foto: TV 2

Hva skal Henrik gjøre med Farmen-premien?

Mens de fleste «Farmen»-deltagere raser ned i vekt under oppholdet på gården, skjedde det motsatte for den aktive orienteringsløperen.

– Jeg har vært idrettsutøver i mange år og er derfor passelig opplyst om mat og ernæring, og er også bevisst på det. Jeg var veldig redd for å gå ned for mye i vekt siden jeg ikke hadde altfor mye å gå på. Derfor var jeg nøye med å spise mye poteter, og kanskje ble det for mye.

– Jeg endte faktisk opp med å legge på meg fem kilo. Jeg vet at det er flere som har gått ned 10–15 kilo, men jeg visste at det hadde vært helsefarlig om jeg skulle gått ned så mye, forklarer han.

Nå som finalen er sendt på TV, trenger ikke Henrik lenger å holde på hemmeligheten om at han vant «Farmen». Dermed kan han begynne å planlegge hva han skal gjøre med premien.

– Det er helt utrolig å ha vunnet hytte og bil! Jeg har veldig lyst til å sette opp hytta. Familien min har hytte, så det er ikke sånn at jeg trenger en hytte – i den grad noen gjør det. Men det hadde vært en fin avrunding på «Farmen»-historien å faktisk sette den opp.

<b>FARMEN DELTAGERNE:</b> – Det jeg husker best er de gode stundene, som kanskje ikke kom så tydelig frem på skjermen. Alt de kule vi har laget sammen og alle de fine samtalene. Jeg fikk meg et skikkelig eventyr, som var det jeg ønsket fra oppholdet, sier Henrik. Her feires han av årets gjeng etter finalen.
FARMEN DELTAGERNE: – Det jeg husker best er de gode stundene, som kanskje ikke kom så tydelig frem på skjermen. Alt de kule vi har laget sammen og alle de fine samtalene. Jeg fikk meg et skikkelig eventyr, som var det jeg ønsket fra oppholdet, sier Henrik. Her feires han av årets gjeng etter finalen. Foto: TV 2

– Samtidig vet jeg jo at det må kjøpes tomt og bygges. Jeg vet ikke helt hvordan alle disse tingene faller på plass, og må finne ut av det først. Men det hadde vært ordentlig kult å invitere alle deltagerne på besøk til «Farmen»-hytta, smiler han.

Les også: Da Farmen-Erlend ble arrestert i utlandet, fikk han en «genial» idé

Romansen med Hanne Mathea Friis

Henrik fikk god kontakt med de andre forpakterne inne på gården, og TV-seerne kunne se at det til tider var ekstra god stemning mellom 26-åringen og Hanne Mathea Friis (22). I etterkant av TV-innspillingen har det vært spekulert og skrevet mye om deres angivelige «Farmen»-romanse i nettaviser og sosiale medier.

– Det er veldig rart at det er mange som mener mye om noe de egentlig får et lite utsnitt av. Man blir litt sånn: «Det er jo opp til oss å definere hva dette er». Hanne og jeg er enige om at vi bare er venner. Da er det rart at noen andre skal mene at det er noe mer mellom oss, men sånn er det kanskje, sier han og ler.

<b>            ROMANSERYKTER:</b> Henrik og Hanne hadde et godt øye til hverandre inne på gården, og det har versert mange romanserykter om de to «Farmen»-deltagerne.
ROMANSERYKTER: Henrik og Hanne hadde et godt øye til hverandre inne på gården, og det har versert mange romanserykter om de to «Farmen»-deltagerne. Foto: TV 2

Noen har i alle fall fått med seg at «Farmen»-vinneren er singel, for innboksen hans fyller seg nemlig opp med forespørsler fra interesserte TV-seere.

– Det har kommet noen frierbrev. Først og fremst er det kjempehyggelig, men også litt rart. De som skriver disse frierbrevene, kjenner meg jo ikke. Det de har sett i «Farmen» er basert på et lite utsnitt av meg i en veldig spesiell situasjon. Det er hyggelig at noen har veldig høye tanker om meg, men det som kommer på TV er ikke så reelt, understreker han med et smil.

Les også: (+) Da ryktene hadde begynt å gå, satte Tonje (19) seg ned og skrev et brev til foreldrene. Svaret kom umiddelbart

<b>TV-KJENDIS:</b> – Det er merkelig å bli gjenkjent. Det kom noen bort til meg og spurte om å ta bilde. Først skjønte jeg ikke hva de mente, og sa: «Hæ? Hva skal dere ta bilde av? », sier Henrik og ler.
TV-KJENDIS: – Det er merkelig å bli gjenkjent. Det kom noen bort til meg og spurte om å ta bilde. Først skjønte jeg ikke hva de mente, og sa: «Hæ? Hva skal dere ta bilde av? », sier Henrik og ler. Foto: Morten Bendiksen

Vil delta i «Skal vi danse»

Det er ikke uvanlig at «Farmen»-deltagere får tilbud om å gjøre andre TV-program i etterkant. Eilev Bjerkerud vant «Skal vi danse» året etter «Farmen»-seieren i 2015, Amalie Snøløs har også svingt seg på parketten og fjorårets «Farmen»-deltager Tonje Frigstad har blant annet vært å se i høstens «Forræder».

Henrik er ikke fremmed for tanken på å vise mer av seg selv på TV i fremtiden.

– Det hadde jo vært helt fantastisk kult å være med i «Skal vi danse». Du skal ikke se bort ifra at jeg sier «ja» hvis det dukker opp en mulighet som jeg synes er kul. «71° Nord» er nok det programmet jeg ville hatt mest lyst til å prøve meg på. Det passer meg egentlig mye bedre enn «Farmen», for det de gjør der er jo noe jeg selv kunne ha brukt sommerferien på.

– «Kompani Lauritzen» hadde jeg sikkert hatt godt av. Jeg har ikke vært i militæret, og angrer litt på det – så det hadde også vært kult, smiler «Farmen»-vinneren til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 20/11 2022, og sist oppdatert 20/11 2022.

Les også