Fant 2,6 millioner i søpla

Glemt i ni år. Kan du se hva det er?

Foto: Caters News (Bulls)
Publisert

I en garasje i Worcestershire vest i England dukket det bokstavelig opp en skatt.

En «Bugatti» lå skjult under lassevis med søppel, trær og annet skrot i ni år før den ble oppdaget, og solgt for 270.000 pund. Nesten 2,6 millioner kroner.

Ingeniøren Alan Riley kjøpte bilen i 1987, overbevist om at det var en ekte Grand Prix-vinnende Bugatti Type 51, med en verdi på rundt 19 millioner kroner, skriver Daily Mail.

Han trodde det var den bilen grev Stanislas Czaykowski kjørte da han vant Marokkos Grand Prix i 1931. Men det viste seg å ikke stemme.

Isteden er det snakk om en kopi. Men altså en svært verdifull kopi.

Foto: Caters News (Bulls)
Foto: Caters News (Bulls)

Da Riley døde etter lang tids sykdom, ble bugattiekspert David Sewell hentet inn for å vurdere funnet i garasjen. Han slo fast at det dreier seg om en forseggjort kopi, men muligens bestående av deler fra Czaykowskis bil.

Sewell tror bilen er satt sammen av den etter hvert beryktede, britiske mekanikeren Keith Butti tidlig på 880-tallet. Han er kjent for å lage svært troverdige kopier av Bugattier basert på en miks av ekte og reproduserte deler.

Ekte eller ei, bilen som ble funnet i garasjen ble satt i stand og solgt på et auksjonshus i Brightwells.

- Den ble solgt til et engelsk par. De var veldig fornøyde, jeg tror de ville kjøre kappløp med den. Men det vil kreve litt ombygging først, sier auksjonarius James Dennison, ifølge avisen.

Foto: Caters News (Bulls)
Foto: (Wikimedia Commons)

Prisantydningen på bilen var på 960.000 kroner, men svært mange interesserte både i auksjonshallen og per telefon drev prisen i været. Bilen gikk altså for nesten tre ganger så mye som forventet.

- Prisen på klassiske biler har steget jevnt og trutt de siste fem årene. Alt som er sjeldent eller med en god historie synes å stige i verdi. Jeg tror dette var en investering, og kan de få inn enda flere originaldeler, vil verdien øke ytterligere, sier Dennison.

VIDEO:I snutten over kan du se Jay Leno cruise på motoveien i sin Bugatti Type 51. Prisen på en slik bli ligger rundt 20 millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2012.

Les også