Ezinne Okparaebo trakk seg fra MEsternes mester

Ezinne Okparaebo: – Jeg har slitt med ettervirkninger av korona

Gjennom hele karrieren har Ezinne Okparaebo gått ut av komfortsonen og tatt sjanser, men da helsen sviktet under «Mesternes mester», måtte det tidligere sprintesset sette foten ned.

<b>EZINNE OKPARAEBO: </b>– Jeg trodde det skulle gå bra, men underveis i noen av konkurransene har jeg kjent at jeg har slitt med å få luft, forklarte Okparaebo i programmet.
EZINNE OKPARAEBO: – Jeg trodde det skulle gå bra, men underveis i noen av konkurransene har jeg kjent at jeg har slitt med å få luft, forklarte Okparaebo i programmet. Foto: Heidi Marie Gøperød/NRK
Sist oppdatert

Den tidligere friidrettsutøveren Ezinne Okparaebo (34) knuste alle i øvelsen Flaggkampen og lå godt an i «Mesternes mester».

Likevel valgte hun å trekke seg i den andre episoden av det populære NRK-programmet.

– Jeg har slitt med ettervirkninger av korona, og sliter fortsatt litt med det. Jeg trodde det skulle gå bra, men underveis i noen av konkurransene har jeg kjent at jeg har slitt med å få luft, forklarte Okparaebo i programmet.

Avgjørelsen ble tatt i samråd med legen hennes.

Les også: Aksel Lund Svindal hadde med seg kjæresten Amalie Iuel på «Mesternes mester»-festen

Deltok i «Mesternes mester»

Innspillingen av «Mesternes mester» fant sted i Sandefjord i fjor sommer – nøyaktig ett år etter Ezinnes siste konkurranse som toppidrettsutøver.

Født: 3. mars 1988

Alder: 34 år

Yrke: Tidligere friidrettsutøver

Høyde: 1,64 m

Se mer

– Det har vært en erfaring, og alle erfaringer vokser man på og lærer ting av. Jeg tar alle utfordringer på strak arm. Det var en utfordring og jeg sa ja til det, fortalte hun til Dagbladet.

– Jeg ønsket å konkurrere videre, så der og da var det kjipt, men det gikk fort over.

Les også: (+) Øystein Pettersen vet at samtalen med kona kan være hans siste. Da han legger på, ringer telefonen igjen

<b>FLAGGKAMPEN: </b>Ezinne knuste alle de andre i øvelsen Flaggkampen, og hun lå godt an i konkurransen.
FLAGGKAMPEN: Ezinne knuste alle de andre i øvelsen Flaggkampen, og hun lå godt an i konkurransen. Foto: Heidi Marie Gøperød/NRK

«Ezinne Athletics»

34-åringen driver organisasjonen «Ezinne Athletics», som er et inspirerende treningstilbud for alle jenter mellom 10–16 år.

Med dyktige instruktører og et inkluderende miljø, er «EA» en unik arena for trivsel, idrettsglede og nye vennskap.

Bakgrunn og økonomi skal ikke hindre deltagelse i idretten – tilbudet er derfor gratis, lavterskel og uten krav til forkunnskaper.

– Jeg tenkte at det er viktig at alle har et treningstilbud i nærmiljøet. Så da søkte jeg penger, og når jeg fikk støtte, så måtte jeg jo bare sette i gang, sa hun til Stiftelsen Dam.

Les også: (+) Vi er seks venninner som drar på hyttetur sammen hvert år. Årets tur kan ha vært den siste

Norges raskeste kvinne

Ezinne flyttet fra Nigeria til Norge som 9-åring. Etter å ha jobbet hardt for å nå sine mål, slo hun gjennom som 17-åring i 2005 ved å vinne NM-gull på 100 meter.

Hun deltok i OL i 2008, 2012 og 2016 og regnes som Norges raskeste kvinne gjennom tidene.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har fått til. For min del var det alltid jeg som måtte «pushe» grensene. Det har vært mange opp- og nedturer, men samtidig har jeg lært mye om meg selv, sa sprinteren til VG i 2021.

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2023, og sist oppdatert 09/01 2023.

Les også