god morgen norge

Espen Fiveland: – Verste jeg har vært med på

Desta Marie Beeder og Espen Fiveland elsker «practical jokes» på hverandres bekostning. Men noen ganger kan det nesten gå for langt.

<b>DESTA OG ESPEN:</b> Desta Marie Beeder og Espen Fiveland var venner lenge før de ble kollegaer i «God morgen Norge». Desta er nemlig bestevenninne med Espens kone.
DESTA OG ESPEN: Desta Marie Beeder og Espen Fiveland var venner lenge før de ble kollegaer i «God morgen Norge». Desta er nemlig bestevenninne med Espens kone. Foto: www.ganeshfoto.no
Sist oppdatert

Det har gått fire år siden Desta Marie Beeder (33) gikk inn som fast programleder «God morgen, Norge» på TV 2.

Sammen med makkeren Espen Fiveland (48) sørger hun for å gi TV-seere en koselig start på dagen.

Men det er ikke bare på TV-skjermen morgenfuglene tilbringer tid sammen. Titt og ofte dukker de også opp på hverandres sosiale medier-kontoer i private sammenhenger.

Les også: TV-kokken fra God morgen, Norge: «I all verden», tenker Wenche idet navnet leses opp over høyttaleranlegget … «Er det en som heter det samme som meg?»

Bestevenninne med Espens kone

Da Her og Nå møtte den trivelige duoen på den røde løperen like før jul, avslørte de bakgrunnen for det nære vennskapet.

– Espen og jeg ble kjent gjennom kona til Espen, som er min bestevenninne. Jeg husker ennå da hun begynte å date Espen og jeg tenkte at han var litt for gammel for henne. Så ble jeg kjent med Espen og skjønte mer av hva som gjorde dem til en match, ler Desta.

Siden har Desta Marie vært tett på Espen og familien, og hun har nærmest blitt som en filletante å regne for Espens tre døtre. Da Espens datter Iben (7) kom til verden, hjalp Desta kona gjennom de første riene.

– Jeg var der da datteren deres ble født! Jeg var på middagsbesøk hos Espen og Vilde da riene begynte idet vi skulle forsyne oss med ertesuppe, forklarer Desta.

Les også: Espen Fivelands langsomme farvel med mamma: – Det er brutalt

<b>DATTEREN IBEN:</b> Desta tilbringer mye tid sammen med Espen og familien, og fungerer nærmest som en tante for hans tre døtre. Her sammen med Espens datter Iben (7) under premieren på «Reisen til Julestjernen» i vinter.
DATTEREN IBEN: Desta tilbringer mye tid sammen med Espen og familien, og fungerer nærmest som en tante for hans tre døtre. Her sammen med Espens datter Iben (7) under premieren på «Reisen til Julestjernen» i vinter. Foto: Marius Gulliksrud

Permisjon fra «God morgen, Norge»

De siste månedene har Desta Marie hatt permisjon fra jobben i «God morgen, Norge», i forbindelse med at hun har spilt inn andre sesong av «Rydderevolusjonen» på TV 2.

– Nå har Espen fått litt pause fra meg. Det tror jeg han syntes var litt deilig. Vi har likevel møttes litt på fritiden – han blir ikke helt kvitt meg.

– Men han slipper å møte meg før klokken halv seks på morgenen. Jeg lever mitt beste liv på morgenen, mens Espen sliter litt mer. Så han synes nok at jeg kan være ganske irriterende!

Desta og Espen har en leken tone og er aldri redde for å spøke med hverandre.

Det har også blitt tydelig på skjermen, hvor vi som TV-seere til stadighet opplever at de utøver «practical jokes» på hverandre. Espen husker blant annet med gru hvordan Desta hadde gjort en avtale med gjestene i forbindelse med 1. april.

– Desta hadde konspirert med to av gjestene og fikk dem til å stikke fra hele studio midt under intervjuet! De ble sure fordi jeg ikke ville snakke mer om «Kompani Lauritzen», men prøvde å komme meg videre i intervjuet.

<b>GOD MORGEN, NORGE:</b> Desta elsker å spøke med Espen – og det blir aldri dårlig stemning. Her fra da Espen ble rundlurt under sending 1. april.
GOD MORGEN, NORGE: Desta elsker å spøke med Espen – og det blir aldri dårlig stemning. Her fra da Espen ble rundlurt under sending 1. april. Foto: Instagram

– Det er det verste jeg har vært med på. Det tok ganske lang tid før jeg skjønte at det var en spøk også, rister Espen oppgitt på hodet.

Les også: «Rydderevolusjonen»: Kaoset i huset til Harald og Kristine førte til at forholdet deres var nær bristepunktet

Kjærlighetserklæring til Espen

<b>SANG TIL ESPEN:</b> Desta har blitt utfordret på TV-skjermen. Her fra sin siste sending før permisjonen i fjor høst, da hun måtte fremføre en hyllest-sang om Espen på direkten.
SANG TIL ESPEN: Desta har blitt utfordret på TV-skjermen. Her fra sin siste sending før permisjonen i fjor høst, da hun måtte fremføre en hyllest-sang om Espen på direkten. Foto: GMN Skjermdump

Men hevnen er søt. Espen har også sørget for at Desta ufrivillig har havnet langt utenfor komfortsonen.

– Jeg måtte synge en kjærlighetserklæring til Espen den siste sendingen før permisjonen, uten å vite om det på forhånd. Det gjorde litt vondt, innrømmer Desta lattermildt.

«Practical jokes» til tross, så lenge klokken har passert halv seks er tonen god mellom morgenfuglene.

– Vi har det alltid veldig gøy sammen! Vi har en utrolig god kjemi og kjenner hverandre godt, poengterer Espen.

Desta istemmer.

­– Grunnen til at det er så gøy å tulle med Espen, er at jeg vet at det aldri blir dårlig stemning. Han synes det er gøy at det skjer noe uventet. At vi kan tulle med hverandre handler om en raushet vi har overfor hverandre.



Denne saken ble første gang publisert 02/02 2023, og sist oppdatert 02/02 2023.

Les også