«Er dette for sykt?»

Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

Foto: ROLF-ØRJAN HØGSET
Publisert

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym.

Hun blir fort ferdig

Spørsmål: Hei! Jeg har hatt sex med en jente i en god stund nå. Hun er tilfredsstilt og ferdig etter en kort stund, så jeg kommer nesten aldri? Hva kan jeg gjøre for å komme før hun er tilfredsstilt? Hun begynner å tro at hun er dårlig i senga. Hjelp!!!

- Mann (19)

Svar: Hun kan vel komme flere ganger? Det er bra at hun kommer tidlig, men du skal jo også få lov til å avslutte ordentlig så ikke tenk på at du må bli ferdig fort fordi hun allerede har fått orgasme. Da stresser du opp deg selv som igjen fører til at du ikke klarer å komme i mål. Det er vanskelig å time sexen slik at begge kommer samtidig så en vil uansett være “ferdig” før den andre. Hun kan eventuelt prøve å utsette sin orgasme eller prøve å få en ny en etter sin første, jeg stemmer for sistnevnte. Hun skal ikke sitte igjen med en følelse av at hun ikke er bra nok så betrygg henne med at du liker å ha sex med henne, men du trenger litt ekstra tid på å oppnå orgasme.

- Ann Mari

Hvordan kan vi bli pulekompiser?

Spørsmål: Hei. Jeg her ei venninne som jeg har lyst til å sex med. Enkelt å greit. Hvordan kan jeg spør henne om det, på en best mulig måte, uten å miste vennskapet? Vi har flørtet en del, så vi har god kontakt.

- Mann (19)

Svar: Har dere en god tone og flørter regelmessig så kan det bety at hun også er interessert i noe mer, ikke begynn å hint om sex med en gang- det kan bli litt for direkte siden dere er venner. Prøv heller å flørte litt ekstra hver gang dere møtes og gi henne komplimenter og sørg for at hun skjønner at du virkelig flørter med henne og ikke bare er hyggelig, se an responsen på det først. Om hun ikke følger det opp så er det best for vennskapets skyld å la det gå.

- Ann Mari

Har du tips til sexstillinger?

Spørsmål: Hei. Har et veldig aktivt sexliv og varierer ofte sexstillinger osv. Men føler de samme går om og om igjen. Har du noen tips til litt utradisjonelle og gode stillinger? Og noen tips til å benytte seg av offentlige steder/naturen til å kunne nyte hverandre?

- Mann (25)

Svar: Har man et aktivt sexliv så er det umulig å variere sexstillinger til det uendelige. Man finner sine favoritter, mitt tips er å prøve å gjøre noe nytt ut av de stillingene du synes er best! Hva med å kjøpe en kamasutra bok? Det finnes alle mulige stillinger og du kan få mye inspirasjon av å se på bildene der, ellers så finnes det helt sikkert på internett også om du Googler det.

Når det kommer til steder man kan ha sex utendørs så er det kun fantasien som setter stopper her, du kan jo faktisk gjøre det hvor som helst! Men så kommer det selvfølgelig an på hvor spennende du vil gjøre ting. Å ha sex på nye steder er en fin ting, men ikke like moro om man blir oppdaget så tenk litt over det.

- Ann Mari

Ronker jeg for mye?

Spørsmål: Jeg runker 1–3 ganger daglig. Er det unormalt. Når jeg tenker over det så syns jeg det æ rart og har lyst. til å prøve å slutte. Men når. jeg er i "saksa" så kan jeg ikke motstå fristelse. What to do?

- Mann (19)

Svar: Om du har lyst til å onanere 1–3 ganger daglig så er det ikke noe galt i det. Det er bra for kroppen og det er ikke usunt før det ødelegger for deg ellers i livet, om det går ut over det sosiale eller jobb så har det gått over en grense, men om dette er noe du vil gjøre når du er alene og har tid så ser jeg ikke noe galt i det. Om du allikevel ønsker å trappe ned så hold deg opptatt med andre ting, en treningsøkt for eksempel før du legger deg vil gjøre deg sliten og søvn kan være noe du heller vil prioritere.

- Ann Mari

Jeg er ikke tiltrukket gutter, men vil gjerne prøve

Spørsmål: Jeg er ikke tiltrukket av gutter, men har lyst til å prøve å. bli pult. I min alder. så er det. litt rart og kleint. Har heller ikke så lyst. til å "spørre" noen heller for jeg. vil ikke.at. venner og familie skal fi. nne ut av det. Er det rart/unormalt å ha lyst til å prøve det? Finns det ting jeg kan. bruke til. å stikke oppi? Hvis ja: Er det farlig. å stikke den inn? Og. hvor langt inn kan jeg ta den uten å risikere å ødelegge noe?

- Mann (24)

Svar: Det er veldig normalt å være nysgjerrig og usikker på sin egen seksualitet, det er ikke noe galt i det og noe mange går igjennom. Du kan utforske deg selv/andre uten at det betyr at du blir satt i bås som homofil eller bifil, det er noe du selv finner ut av etter hvert som du kjenner deg selv bedre. Dere menn har G-punktet deres der bak så at mange er nysgjerrige på hvordan det oppleves er jo forståelig. Så lenge analsex gjøres på en forsvarlig måte så er det ikke skadelig, jeg vil anbefale deg å kjøpe en butplug eller en liten vibrator om du vil forsøke med en gjenstand, andre ting er lite hygienisk. Bruk glidemiddel og gå rolig fram, er dette noe du liker så ikke vær redd for å utforske dine egne fantasier- det hjelper deg til å bli bedre kjent med hva du liker og vil igjen føre til en bedre og mer åpent sexliv.

- Ann Mari

Jeg «kommer» på tysk. Er det for sykt?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg er en moderat aktiv jente på 17 som lurer på et par spørsmål uten om det vanlige. Hver gang jeg holder på å komme, merker jeg en trang for å skrike noen gloser av erotisk opprinnelse, dette i seg selv er ikke det pinlige, men etter min gjenkomst fra utvekslingsreise i Tyskland, har disse ellers så normale utropene kommet på tysk. Jeg lærte språket under mitt opphold der (Gelsenkirchen) i fjor, og det har begynt å bli gjenngående i mine økter med forskjellige partnere. Ingen av dem finner disse fremmedspråklige ytringene til å være veldig stas, og min forrige "one-night stand", en gutt på 19 for 2 måneder siden, ble så negativt overrasket at han ikke ville fortsette akten. Dette har pågått i en periode på 6 måneder, og det begynner virkelig å gå ut over min personlige selvtillit og seksuelle selvbilde. eller tilfredsstillende. Har det å gjøre med de tidligere partnere jeg hadde i Gelsenkirchen? Hvordan kan jeg komme tilbake til mine spontane utrop på norsk? Herregud, dette høres fryktelig dumt ut, men jeg håper du kan veilede meg til en viss grad.

- Kvinne (17)

Svar: Det er forståelig at partnerne dine her i Norge har blitt litt overrasket over at du skriker ut tyske gloser- det er neppe noe de hadde sett for seg. Det kan nok sette dem litt ut og grunnen til at han ikke ville fortsette kan være at han ikke viste hvordan han skulle håndtere det videre. Om du er vant med å ha sex med tyskere og kommuniserer på det språket så kan det ha blitt en vane for deg og derfor ligger det naturlig for deg å si det samme når du har sex her hjemme. Når du har sex igjen så kan det hjelpe at du begynner med litt dirty-talk tidlig under forspillet og legger til deg vanen at du nå snakker norsk. Fortell hva du vil, hva du liker, hvordan det føles osv. hele tiden på norsk og det vil nok etter hvert bli den nye vanen og du slipper å “tenke på tysk”. En gammel vane er vond å vende, men det er absolutt mulig.

- Ann Mari

Kan hun «tørke» inn?

Spørsmål: Hei! Jeg og kjæresten min har vært sammen i rundt 4 måneder nå. De 3–4 første gangene vi hadde sex lot hun meg ikke slikke henne, likevel var hun alt "klar", hun var allerede våt når vi skulle begynne. Nå i senere tider er hun aldri våt før jeg har utført oralsex på henne. Jeg har spurt henne hvorfor det er sånn, men hun gir meg aldri noe seriøst svar. Hva er grunnen til at hun ikke lenger er våt i det vi skal til å gjøre det?

- Mann (18)

Svar: Det er litt vanskelig å basere det på kun 3–4 ganger tidligere, men det kan variere hvor våt hun blir med tanke på hvor i syklusen hun er for eksempel og om hun har drukket alkohol. Har hun drukket alkohol kan det være vanskeligere å bli våt, p-piller kan ha en innvirkning og den vanligste grunnen til at jenta ikke blir våt er at hun ikke slapper nok av og anspenner seg. Når det er sagt så kan det ofte skje at hun er kåt og klar, men allikevel ikke blir våt nok. Da er det greit å bruke litt glidemiddel så er det problemet løst.

- Ann Mari

Jeg kommer for tidlig

Spørsmål: Hei, jeg kommer altfor tidlig, når jeg å kjæresten har sex så kan jeg komme etter 2–3 min. Er et veldig stort problem. Hva gjør jeg? kan man onanere oftere?

- Mann (19)

Svar: Den mest effektive løsningen er faktisk å onanere oftere. Men du må være streng med deg selv og stoppe helt å berøre deg selv når du merker en orgasme er på vei. Stopp til du har roet deg ned og begynn på nytt, dette må du gjenta lenge og ofte. Da vil du etter hvert bygge opp utholdenheten din, det blir litt som vanlig trening. Har du aldri jogget før vil du ikke klare å jogge 30 minutter i strekk, men etter regelmessig trening vil du etter hvert klare det. Så det krever en liten innsats her selv.

- Ann Mari

Blir jenter skremt av en stor penis?

Spørsmål: blir jenter skremt av stor penis? Da mener jeg en gutt på 17 med 16–17 cm lang utstyr Takk på forhånd: D

- Mann (17)

Svar: Det kommer nok an på hvor erfaren jenta er, med tanke på alderen din så er de fleste jenter relativt uerfarne så og om det er første gangen for noen så kan det kanskje virke litt skremmende om penisen er stor. Har man derimot en god tone sammen og klarer å slappe av slik at det ikke blir et problem. Om mannen er godt utstyrt så er det viktig med et langt nok forspill slik at jenta blir ordentlig våt og klar for sex, om dere skipper den parten vil det gjøre vondt og det vil ikke være noe godt for henne. Det kan også være lurt om hun kan ta kontrollen og bestemme tempoet ved at hun for eksempel sitter øverst.

- Ann Mari

Sliter med store kjønnslepper

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg sliter med selvtillit når det kommer til gutter, og dette er mest pga. underlivet mitt. Jeg har ganske "store" indre kjønnslepper, den ene er også litt lengre enn den andre, og jeg føler gutter kanskje syns det er ekkelt om de eventuelt skal gå ned på meg. Selv syns jeg det er litt ekkelt og virker unormalt, og dette stopper meg litt fra å "slå meg løs" når jeg er med gutter. Er dette noe jeg burde sjekke, eller det er normalt?

- Kvinne (20)

Svar: Alle ser forskjellige ut nedentil, gutter som jenter og det er bare noe man må innse. Utrolig mange menn har komplekser for penisstørrelsen sin og jenter på sitt utseende nedentil- dette er ting man ikke får gjort noe med og det er best å bare godta at det er slik man er skapt. Mannen du har sex med vil ikke tenke noe negativt over hvordan du ser ut, akkurat som du ikke tenker noe negativt over din partner kontra den forrige selv om de så annerledes ut. Menn elsker kvinnekroppen og alle fasonger, de ligger ikke der nede å måler om ting er like lange så slutt å tenk at du er ekkel for det er du ikke. Ingen er perfekte og ingen søker det perfekte, så fort du legger vekk alle de nedlatende tankene om deg selv så vil du få et MYE bedre sexliv!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2013.

Les også