vi menn poker

Endelig!

Sommeren 2005 – jeg husker det som om det var i går. Kvelende varme på utsiden, masse kortspillere på innsiden. Klikkingen fra hundretusner av chips som danset mellom spillernes hender. Cowboyhatten til Doyle Brunson. Jeg var solgt etter èn time.

Sist oppdatert

Jeg var “han som skrev om sport og spill” i Vi Menn, og når nyheten om at en fyr ved navn Chris Moneymaker (er det mulig?) hadde vunnet noe som het VM i poker i Las Vegas – havnet saken på min desk. Det var 2003. Jeg skrev om Moneymaker og den utrolige gevinsten i Vi Menn. Og jeg ble nysgjerrig.

To år senere fant sjefen ut at vi skulle sende en mann til las Vegas på VM, han hadde hørt at det var mange nordmenn som deltok. Det hørtes eksotisk ut. Dette måtte jo være guttas greie?

Sånn kom jeg første gang til Las Vegas. Sånn møtte jeg for første gang Torstein Iversen, Sverre Krogh Sundby, Frode Fagerli, Rolf Woods, Sigurd Eskeland og mange flere. Og en nordmann, som visstnok bodde i LA, som folk kalte en “legende”. Thor Hansen. “Betan”, som vokste opp i noe så sjeldent som et arbeiderstrøk på vestkanten i Oslo.

For en fyr! For noen historier! Men det var ikke bare han: Poker’n er full av fargerike fyrer og elleville fortellinger. Doyle Brunson og Amarillo Slim, the Texan Roadgamblers, som dro rundt i USA som to slags ville vesten-figurer og veddet på alt de kunne fantasere om. De var omtalt i bøkene jeg straks kastet meg over, og de satt her ved bordene og spilte poker – lys levende.

Fra Vegas til Posthallen

Jeg ble voldsomt fascinert av disse ikoniske figurene, men også av pokern’s og Las Vegas’ fargerike historie. Jeg leste alt jeg kom over, og startet til og med å skrive på en bok om Las Vegas. Jeg dro tilbake på VM flere ganger, og kunne etter hvert så mye om Vegas at jeg moret meg med å kjøre turistbussen på The Strip, og sette fast guiden med spørsmål han ikke kunne svare på.

Men morsomst av alt var poker’n. Og menneskene du møter. Jeg ble kjent med kanskje hundre nye mennesker de første årene etter 2005. De hadde kun det til felles at de elsket poker. Men jeg kan si med hånden på hjertet: Jeg likte dem alle sammen. Miljøet blant norske pokerspillere er helt unikt.

Jeg kom lettere opprømt hjem fra Las Vegas den første sommeren og tenkte at Vi Menn måtte tenke litt stort. Dette var fremtiden. Derfor dro vi i gang pokergallaen, med prisen Gullhånda, som skulle gå til Årets Spiller i Norge. Den første gallen hadde vi på John Dee, hvor selvsagt legenden Thor Hansen stakk av med trofeet. Allerede året etter hadde vi vokst til Rockefeller. Nå står vi foran vår niende pokergalla på rad, når Gullhånda 2013 skal deles ut på Posthallen 1 mars.

Krevende oppdrag

Vi Menn har vært hjertelig tilstede på både WSOP, NM og EPT, men jeg har aldri følt at vi har kunnet levere den servicen vi gjerne skulle. Oppdateringene har blitt sporadiske, det krever et stort apparat å levere en god pokertjeneste på nett.

Når da Geir Egholm vant mot Staten i lagmannsretten i sommer, og den nye regjeringen signaliserte at turneringspoker skal legaliseres, synes sjefen her i Vi Menn at det var på tide å trappe opp virksomheten. Han, og vi, mener Vi Menn skal ha nr 1-posisjonen på redaksjonell dekning av poker i Norge.

Dermed så vimennpoker.no dagens lys, og ambisjonsnivået er høyere enn noen gang. Nå er i hvert fall den tekniske løsningen på plass. Men jeg vet at den største jobben gjenstår:

Live-oppdateringer fra turneringer er godt lesestoff, men også en veldig krevende jobb. Den blir mer overkommelig hvis du som pokerspiller hjelper oss med tweets, kommentarer og info. Derfor, kjære pokerspiller: Hjelp oss å gjøre vimennpoker.no til en stor fest.

Til gjengjeld skal vi love deg den beste live-dekningen av den første lovlige betalturneringen i Norge…når den enn måtte komme.

Denne saken ble første gang publisert 01/05 2013, og sist oppdatert 01/05 2020.

Les også