En liten bit Toscana på boks

En ny god italiener.

Foto: (Produsent/importør Palmer)
Publisert

(SIDE2): Det er nå en gang sånn at vi nordmenn elsker vin på boks, og ikke minst elsker vi italiensk vin.

I november kom en nyhet der både boks og Italia er med, og denne er en virkelig god overraskelse i havet av italienske rødvinsbokser. Vinen fra Toscana er hovedsakelig laget på druen Sangiovese som er landets mest utbrente vindrue

Saracini Villa Toscana 2012, Italia
(#858906, kr 375)

Medium dyp rubinrød.

Fruktig og frisk på duft av kirsebær, litt blomst og lett av fat.

Medium lengde og fylde, men en hel del god rød frukt i slutten, høy syre og litt varmende i ettersmaken. Tørr. En frisk rødvin, men med et litt bløtt preg som gjør den vennlig.

Vinen er anbefalt til risotto, men går selvsagt også fint til klassiske italienske retter som pizza og pasta med tomatbaserte sauser.

Laget på 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon.

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2013.

Les også