Disse har ingen grenser

Over 1000 søkere til realitykonseptet.

Publisert

(SIDE2): Deltakerne i NRK-serien «Ingen grenser» rørte mange med sitt pågangsmot og vilje.

Nå er innspillingen av runde to i gang, og det var ikke vanskelig å skaffe nye grensesprengere til konseptet.

Nærmere 1000 personer søkte om å få delta, og av disse er elleve personer med ulike former for fysisk funksjonsnedsettelse blitt plukket ut.

Mandag dro de av gårde for å forsere 400 kilometer med villmark.

- Fleiper med egen funksjonshemning
Turen går denne gangen til Femundsmarka, og deltakerne blir som vanlig ledet gjennom de mange utfordringene av ekspedisjonsleder Lars Monsen.

- Deltakerne har allerede vist at de er flinke til å ta initiativ og organisere. Enkelte fleiper allerede med egne funksjonsnedsettelser. Dette lover bra! sier Monsen i en pressemelding fra NRK.

Ekspedisjonen varer i 30 dager, og turen vil føre de påmeldte gjennom både land og vann. De må også gå milevis til fots, men også etapper i kano, robåt og firbente dyr er i vente.

- Sterkt kvinneteam
Ekspedisjonsteamet består av både menn og kvinner, gamle og unge, og hele syv av de elleve er kvinner i alderen 22 til 65 år.

- Det er en fantastisk spennende og modig gjeng som nå har dratt av gårde. I tillegg er det ekstra stas at det er et sterkt kvinneteam med i årets ekspedisjon, sier prosjektleder i NRK, Barbara Jahn, i pressemeldingen.

- Nytt for i år er at det også er med to døve, så kommunikasjon blir derfor et viktig tema. Dette er uten tvil en gjeng som vil engasjere og utfordre seerne, mener regissør Håvard Jenssen.

Se bilder fra fjorårets ekspedisjon nederst i artikelen!

HER ER DELTAKERNE:

Birgit Røkkum Skarstein (22) fra Levanger er en av de yngste deltakerne. Hun ble lam fra livet og ned etter en sykehustabbe for vel ett år siden. Hun meldte seg på Ingen Grenser fordi det virker tøft og fordi hun liker spennende utfordringer.

Liv Tone Lind (38) er fra Harstad. Hun har dysmeli og mangler begge bein og venstre arm. Hun sitter i rullestol og har meldt seg på Ingen Grenser for å vise at det umulige faktisk er mulig.

Kari Sangro Olestad (30) fra Hamar har cerebral parese. Hverdagen til Kari er krevende og slitsom på grunn av spasmer som hun ikke kan kontrollere og som tapper henne for energi. Kari ønsker å flytte sine egne grenser og vise at hun er så mye mer enn det ytre med å delta i Ingen Grenser.

Kenneth Birkenes (31) er født i Stavanger og bor i Hernes, Elverum. Han har overlevd kreft tre ganger. Han er med i Ingen grenser for å vise at man kan komme langt med store smerter med stort pågangsmot og godt humør.

Ingvill Bruland Vadla (22) fra Stavanger har dysmeli og mangler venstre underarm. Naturen er et fristed for Ingvill hvor hun kommer seg vekk fra hverdagen. Hun er med i Ingen Grenser for å lære seg å kjenne og akseptere armen sin.

Bjarte Bø-Sande (40) fra Randaberg er døv og nesten blind. Han er egentlig et innemenneske som nå må tåle regn, vær og vind. Han er med i Ingen Grenser for å vise at han kan, både fysisk og psykisk. Og som han selv sier: For å slanke meg, fiske og få meg dame.

Anne Marie Hagerup (65) fra Trondheim er den eldste deltakeren. Hun måtte amputere høyre fot på grunn av kreft for fem år siden. Hun har meldt seg på Ingen Grenser for å vise at jeg kan mestre det meste og at hun er mer enn en bestemor.

Marianne Rasmussen Kolvik (27) fra Nittedal er døv. Hun er med i Ingen grenser for å koble av og for å vise hvordan døve kommuniserer på ekspedisjon.

Einar Angelsen (28) fra Tromsø har dysmeli. Han mangler høyre bein under kneet, tre fingre, mens de resterende er sammenvokst. Han har ingen erfaring med friluftsliv og er spent på hva han egentlig har meldt seg på, men ser på seg selv som et pakkesel for ekspedisjonen.

Fredrik Alden Thorsen (31) fra Eikelandsosen er kortvokst. Han er med på Ingen grenser fordi han trenger et spark bak for å komme på rett spor i livet.

Kjersti Lium (46) fra Greåker er blind. Hun elsker å være ute i naturen, men har nesten ingen erfaring med å være i fjellet. Den største utfordringen ovenfor de andre deltakerne er å møte de døve, fordi da blir kommunikasjonen vanskelig.

Det er uvisst akkurat når programmet blir sendt på skjermen, men NRK opplyser at det blir en gang i 2012.

SE BILDER FRA SESONG ÉN HER: