Dette tok tolv uker!

Hemmeligheten er antakelig noe helt annet enn du tror.

Publisert

Sjefredaktør Martin Thronsen i FHM har fått svært mye oppmerksomhet på Facebook, blogger og internett generelt denne påsken. Årsaken? Han har forvandlet magen fra en dissende klump til et stålhardt vaskebrett på kun tolv uker.

Thronsen har selvsagt skrevet om bragden i FHM, og bildene som illustrerer artikkelen er imponerende. Treningen var én ting, men det er likevel noe helt annet som gjør virkelig utslag, om du nå sitter og strammer magen litt ekstra, og føler deg inspirert til å gjøre illusjon om til virkelighet.

- La oss slå fast én ting med én gang. Drømmekroppen er mye enklere å få enn du tror, bare du gjør ting riktig, skriver Thronsen.

HVORDAN KLARTE HAN DET? Martin Thronsen har svart på lesernes spørsmål i bunn av denne artikkelen.

Han opplyser også at om du er yngre enn ham (ja, han nærmer seg førti ...) og ikke har unger som tar tid, så er jobben mye enklere for deg.

Enormt forbedringspotensiale

Videre fant redaktøren ut, ved hjelp av «treningsfascisten» Espen Espelund på Fitnessbloggen.no - som fikk lurt Thronsen med på opplegget, at han ved treningsstart ikke klarte å ta én chinup, maktet åtte kilo på hammercurl og kun 20 kilo i benkpress. Knis.

Det var med andre ord et skyhøyt forbedringspotensial, og gjennom Espelunds regime for egentrening klarte altså redaktøren å forvandle kroppen på inspirerende kort tid.

Men det er altså ikke treningen alene Thronsen vektlegger mest.

Hemmeligheten er dietten.

- Gutta på Fitnessbloggen kaller den for PSMF, det står for proteinsparende modifisert faste. Poenget er like enkelt som det er effektivt. Jeg skal hver dag gå i kaloriunderskudd. De har regnet ut at jeg skal gå ned ti kilo i rent fett, det tilsvarer 75.000 kalorier, forklarer Thronsen.

Gourmetmat

Der vil si mat med verken særlig fett eller karbohydrater. Til frokost spiste redaktøren seks eggehviter. Til lunsj måtte han glemme den gode maten i FHM-kantina, men smøre matpakke. Salatbaren er grei fra tid til annen, forutsatt at grønnsakene nytes uten olje eller dressing av noe slag.

- Jeg hadde nettstedet Næringsinnhold.no oppe på mobilen hvor enn jeg gikk i de dagene, forteller Thronsen.

Målet var å holde både fettet og karbohydratene i maten under fem prosent. Men hva i all videste verden kan man spise da?

Ganske mye snadder, om vi skal tro FHM-sjefen.

- Etter å ha slitt med å finne god mat de første ukene, oppdaget jeg mer og mer lovlig snadder. Alskens steker er jo kosher! Og hvit fisk er visst tipp topp! Ingen har tatt skade av fersk torsk, sei og kveite, skriver Thronsen.

Han fortsetter:

- Jeg gasset meg også i scampi og andre skalldyr, og min bedre halvdel disket opp med de herligste blåskjellsupper. Jeg slurpet i meg supre thai-kyllingsupper basert på kokosmelk light. I tillegg fant jeg ut at det går an å lage godt tilbehør av ellers relativt strenge (men akk så diettriktige) grønnsaker som blomkål, sellerirot og brokkoli. Jeg moste dem til herlig krydderpimpa rotmos.

Les også:

Spis normalt etter hvert

Med denne gourmetmaten på menyen og faktisk bare tre treningsøkter i uka, rant fettet av og musklene bygget seg opp. Resultatet er det vanskelig å si noe på.

Thronsen opplyser samtidig at dietten på ingen som helst måte er ment å være evigvarende. Han gikk på den i åtte uker, og selv det er for lenge for en person med bedre utgangspunkt enn ham.

- Det er ingen «sunn» diett, det er en effektiv kickstart. Deretter kan man forandre på en del usunne uvaner man har lagt seg opp for at forandringen skal kunne vare, sier han.

Har du lyst til å prøve om du kan få til det samme? Les hele artikkelen i siste nummer av FHM, sjekk ut gjennomgangen av opplegget på fhm.no/sprek og klikk deg inn på Fitnessbloggen.no.

Ja, og så må du ikke helt glemme disse treningssidene heller.

Martin Thronsen svarte på lesernes spørsmål om trening, matvaner og... sex. Les alle svarene nedenfor.