- Dette rocker julebordet

- Røde lepper kommer til å rocke alle julebord i år, mener kjendisstylist Jan Thomas.

Publisert

(SIDE2): Stjernene elsker knallrøde lepper - og stylist Jan Thomas er ikke i tvil om at også vi nå vil style oss i røde lepper og negler på årets julebord.

- Folk henger litt etter. Knallrødt var høstens look hos Max Factor, men først nå kaster alle seg over trenden, sier Jan, som er ansvarlig makeup artist for Max Factor.

Les også:Hentesveisen på mote

Forskjellige rødfarger
Jan Thomas reiser for tiden Norge rundt med Max Factor, Synsam og sitt nye TV2 Zebra-program «Fra Hollywood til Parkveien».

Målet er å lære nordmenn om mote, makeup og skjønnhet. Han har også noen gode råd også til Side2-leserne.

- Knallrødt er fint, men ta gjerne en annen farge på neglene enn på hendene. Det gir den beste looken. Dyp rødt er et kult alternativ på neglene. Se bare på Scarlett Johansson for Louis Vuitton. Det er en perfekt kombinasjon av forskjellige rødfarger. Jeg er i hvert fall helt sikker på at røde lepper kommer til å rocke alle julebord i år, mener Jan.

Velg leppestift etter hudfarge
Hva slags hudfarge du har er helt avgjørende for hvilken leppestift du skal velge.

Her er Jans beste råd før du kjøper deg ny leppestift.

- Det er viktig å vite hva som er best for din hud. Rødt er et stort ord, det finnes et vidt spekter av røde farger, sier Jan.

Så fortsetter han.

- Hvis du er gyllen eller brun i huden som Jennifer Lopez, kan du gjerne velge en varm rødfarge som oransjerød. Denne fargen passer ikke for deg med blek hud, da tennene lett kan virke gule. Er du derimot mer blek i huden, passer det bedre med en blårød leppestift, slik som Madonna. Hudfargen til Catherine Zeta Jones passer perfekt til plommerød leppestift.

- Så man bør velge forskjellig rødfarge om sommeren og vinteren?

- Ja, absolutt, mener Jan.

- Du er ofte brunere om sommeren, og da passer det med en varm rødfarge. Om vinteren er du gjerne blekere, og da passer det best med en kald rødfarge.

Se bilder av alle stjernene med røde lepper lenger ned - og bli inspirert til en knallrød jul du også!

Les mer om mote her:

Denne saken ble første gang publisert 05/11 2007.

Les også