Dette gjør nordmenn forbanna

Kenneth Haug mener han har funnet tingene som irriterer nordmenn mest.

NASJONALSPORT: Vi nordmenn elsker ski, og forventer at de fleste andre land i verden vet hvem skijentene våre er. Er det én ting vi ikke har humor på, så er det skigåingen vår. Her er Marit Bjørgen og Therese Johaug på pallen etter 30 km i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix
NASJONALSPORT: Vi nordmenn elsker ski, og forventer at de fleste andre land i verden vet hvem skijentene våre er. Er det én ting vi ikke har humor på, så er det skigåingen vår. Her er Marit Bjørgen og Therese Johaug på pallen etter 30 km i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix
Publisert

(SIDE2): Det er vel ikke til å stikke under en stol at mange av oss har problemer med å holde øyekontakt med fremmede på gata, prate med sidemannen på bussen, og at de fleste av oss klager på matprisene.

Det er bare sånn det er å bo i Norge, et land hvor minst halvparten av året består av vintermåneder. Hvor det er så kaldt at alle haster forbi hverandre, for å komme hjem fortest mulig.

I utlandet har ofte nordmenn fått rykte på seg for å være overlegne og egne, og nå har bloggeren Kenneth Haug hos Matador Network samlet sammen de tingene han mener irriterer oss nordmenn mest.

Foreslå at Sverige er bedre

Du kan for den saks skyld få samme reaksjon om du foreslår Danmark eller Finland, men Sverige er absolutt verst, mener Kenneth. Vi ser på velferdsstaten vår som perfekt, og dessuten er vi bedre enn dem i sport, og alt annet. For den gjennomsnittlige nordmann er det eneste som er bedre med Sverige de lave prisene på tobakk, alkohol og godteri.

Få øyekontakt

Du vil se dette på busser, tog, og all annen form for offentlig transport. Alle ser i motsatte retninger, og unngår øyekontakt for enhver pris, forklarer Kenneth. Om en fremmed prøver å få øyekontakt med deg på bussen er det enten for å flørte, eller fordi vedkommende er psykisk ustabil. Som regel oppfattes det som den sistnevnte.

MØT PRESIS: Du burde ikke forsove deg til et møte med en nordmann. Du vil bli oppfattet som uprofesjonell og frekk.
MØT PRESIS: Du burde ikke forsove deg til et møte med en nordmann. Du vil bli oppfattet som uprofesjonell og frekk. Foto: Foto: Colourbox

Møt opp for sent

Det er bare ett eneste land som er mer opptatt av punktlighet enn Norge, og det er Tyskland, sier bloggeren.

I Norge blir det ansatt som uprofesjonelt og frekt å komme for sent til noe som er hakket mer formelt enn en middag hjemme hos familien. Det er heller ikke ansett noe bedre å komme for tidlig, med mindre du har planer om å hjelpe til med forberedelsene. I Norge handler alt om å komme til planlagt tid.

Bygg noe i bakgården

Det å være i direkte kontakt med naturen er viktig for de fleste nordmenn, mener Kenneth. Dersom naboens nye utbygg skygger for den direkte utsikten du hadde fra stua og direkte ut til skogen i utkanten av hagen, kan det skapte store problemer. I verste fall en langvarig krangel.

Plassering på offentlig transport

Som tidligere nevnt i et av de andre punktene, er ikke nordmenn glad i unødvendig kontakt med fremmede mennesker, og spesielt ikke mens de tar buss, tog eller annen offentlig transport. Derfor kan det virke provoserende om du velger å sette deg ned ved siden av noen på bussen, om det fremdeles er andre ledige seter tilgjengelig, skriver Kenneth. Om du mot formodning skulle finne på å sette deg ved siden av noen på bussen, må du ikke finne på å prate med ham eller henne.

Gjør narr av langrenn

Akkurat som USA, er også Norge et land som er ledende innenfor en sportsgren. Problemet er bare at det ikke er stort mange andre land enn oss selv som bryr oss om akkurat den sportsgrenen, skal vi tro Kenneth. Og om noen påpeker dette, blir vi blodig fornærmet. Alle må da vite hvem Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug er

For flere uvaner og vaner vi irriterer oss over, kan dere lese hele blogginnlegget her.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2015.

Les også