- Det var større å vinne dette enn MGP

Didrik Solli-Tangen stakk av med seieren i «71 Grader Nord».

Foto: TVNorge/Matti Bernitz (TVNorge/Matti Bernitz)
Publisert

(SIDE2): - Det var veldig deilig og utrolig digg. Hele turen som førte opp til finalen var en stor utmattelse både psykisk og fysisk så det var en stor lettelse å vinne, sier Didrik Solli-Tangen til Side2.

- Hadde vært kult
Etter å ha utkonkurrerte mot Gustav Nilsen i en statisk styrkeøvelse var det klart at det var sangfuglen som skulle møte Ole Edvard Antonsen i finalen som naturligvis fant sted på Nordkapp.

- Det hadde vært kjipt å komme på andreplass når man hadde kommet så langt. Det var en befriende følelse og det var større å vinne dette enn Melodi Grand Prix (MGP), sier Solli-Tangen.

- Med MGP så bygde følelsen seg opp, mens dette ble annerledes.

Selv om han ikke hadde skyhøye forventninger til at han kunne vinne «71 Grader Nord», var det alltid et mål.

- Jeg hadde et ønske om å vinne. Dette er en av de største naturopplevelsene jeg har hatt og jeg tenkte aldri at jeg kom til å vinne, men jeg tenkte selvfølgelig at det hadde vært kult.

Foto: TVNorge/Matti Bernitz

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hva skjedde nå?
Han beskriver den siste utfordringen før finalen som smertefull - og at han ble overrasket da han var vitne til at Nilsen slapp håndtakene før ham selv under konkurransen som førte opp til finalen.

- Jeg prøvde å få et bedre grep rundt håndtaket og plutselig så slipper Gustav. Da tenkte jeg «Hva skjedde nå?». Det var ikke så lenge jeg hadde greid å holde for det var kaldt og det regnet så det stakk skikkelig i hendene.

- Men det var en befriende følelse å vite at jeg var i finalen.

Seieren har utvilsomt fått sangfuglen mer lysten på naturopplevelser og han har også gått til innkjøp av en sykkel.

- Jeg har fått mer lyst til å gjøre sprelske ting og så er det deilig å ha i bagasjen det at man har opplevd Norge. Nå kan jeg oppleve utlandet med god samvittighet.

- Glatt og veldig prippen fyr
I likhet med de andre deltakerne har mange TV-seere kanskje fått et noe annerledes inntrykk av Solli-Tangen enn det som er tegnet av han i media.

- Jeg har fått en forståelse for at mange har trodd jeg har vært en glatt og veldig prippen fyr. Når jeg møter nye mennesker så sier de ofte «Jøss, du er ikke så halvgæren du. Du er alright.».

- Det er rart, men folk lager seg at bilde av hvem en person er uten å kjenne den personen.

Denne saken ble første gang publisert 07/05 2012.

Les også