- Det var mye frykt blant deltakerne

«71° Nord»-John opplevde dramatikken på nært hold.

Foto: TV2 (TV2)
Publisert

(SIDE2): I mandagens episode av «71° Nord» vil TV-seerne få se når Henning Hoff Wikborg (48) brekker nakken når han kjører på ski nedover Sunnmørsalpene.

Foto: Elin Reitan (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg falt framover og bråstoppet med hodet i snøen. Det føltes som om at hodet ble dratt rett av. Deretter kom sekken, den festet seg i hjelmen og hodet måtte holde på 20-30 kilo, sier Wikborg til Dagbladet.

Les hele saken:«71° Nord»-deltaker brakk nakken

Wikborg, som ble fraktet til sykehuset i Ålesund, kjente at det knakk i nakken og var i minuttene etter fallet bekymret for sin egen helse - til tross for at han ikke hadde de store smertene.

- Noen var redd for å skade seg
For de andre deltakerne, som var tilskuere til ulykken, ble hendelsen oppfattet som dramatisk og John Fraser forteller hvordan han opplevde det som skjedde.

- Det var veldig tungt og vi ble alle ganske preget etter hendelsen. Vi hadde fokus på å komme oss trygt ned, men forholdene og sikten var dårlig. Det var veldig tøft, sier Fraser, til Side2.

Foto: Tvnorge

Som den av deltakerne som sto nærmeste Wikborg når ambulansepersonellet ankom og kunne Fraser kommunisere med Wikborg mens ekspertene utredet skadene.

- Personlig var jeg ikke veldig redd, men det var veldig mye frykt blant deltakerne og mange var redde. Vi hadde fokus på at vi skulle komme oss ned på en forsvarlig måte, men noen var redd for å skade seg for føre var dårlig, sier Fraser som avviser at det var uforsvarlig av TVNorge å la deltakerne fortsette ferden ned fjellveggen.

- Det virket ikke så alvorlig
Fraser forteller også hvordan de holdt motet oppe etter at Wikborg ble fraktet bort fra ulykkesstedet.

- Redningsmannskapene var der på kort tid. Jeg fikk veldig vondt inni meg, men vi ble forespeilet av legen at det skulle gå bra og det virket ikke så alvorlig som det egentlig var. De tok bare forholdsregler da de hentet han i helikopter.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vippet bakover og begynte å rulle
Til tross for de strenge sikkerhetstiltakene i «71° Nord» var det mange av deltakerne som opplevde frykt under innspillingene.

Benedicte Behring Hansen (25) er en av dem som var redd, og hun innrømmet overfor Side2 tidligere i år at det var mye hardere å være med i realityserien enn hun hadde trodd og at hun gikk ned i kjelleren ved flere anledninger.

Hun avslørte at den største utfordringen for henne var å bære den tunge sekken. Det at 25-åringen ikke er spesielt høy førte til at hun i perioder slet med å balansere den tunge vekten på ryggen, og hun minnes spesielt en episode som hun sent vil glemme.

- Det var en gang vi skulle opp en ganske bratt skråning og jeg vippet bakover og jeg begynte år rulle litt, men de fikk tatt tak i meg.

Dette var imidlertid ikke den eneste gangen realitydeltakerne var redd under innspillingen.

- Det var en annen episode hvor jeg var enda reddere. Det var første gang jeg gråt av frykt for da var jeg veldig redd.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

MEST LESTE SAKER:

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2012.

Les også