- Det var kjipt å våkne alene

«71° Nord»-Matias klarte ikke å fungere normalt etter reality-exiten.

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): Etter at de gjenværende «71° Nord»-deltakerne måtte avbryte ferden opp stupbratte Jiehkkivarri, ble det raskt klart at det var Cecilie Hegna (30) og Matias Winther (25) som skulle møtes i en duell som ville avgjøre hvem av dem som skulle få være med på ferden mot Nordkapp.

Det var Cecilie som valgte å møte Matias til kamp etter at hun fikk vite at hun var den som de andre deltakerne hadde plassert neders på rangeringslisten. De to realitydeltakerne fikk i oppgave å bygge sammen ulike rør i en bestemt rekkefølge, og det var altså Cecilie som utførte denne oppgaven på kortest tid.

- Det hadde ikke vært annerledes å tape mot noen andre, men det var veldig kjipt. Men jeg må være ærlig å si at jeg tapte for en som var flinkere enn meg, sier Matias, til Side2.

- Klarte ikke helt å være meg selv
Han er ikke overrasket over at Cecilie valgte å møte han i en duell, da han i tidligere konkurransesituasjoner ikke akkurat hadde bemerket seg som en sterk utøver.

- Det var kjipt å reise hjem. Først tenkte jeg ikke så mye på det, for ting skjedde så fort og det tok litt tid før det gikk opp for meg. Men etter hvert ble jeg trist og ensomheten kom. Det var kjipt og våken opp alene, sier Matias, som ikke legger skjul på at han brukte tid på å tilpasse seg hverdagen på utsiden av den såkalte realityboblen.

- Det var veldig spesielt å komme tilbake til det vanlige livet. Jeg klarte ikke helt å være meg selv. Jeg klarte ikke å fungere normalt. Det tok en stund før jeg greide det, fortsetter han.

- Han hadde full kontroll
Det å gå glipp av alle opplevelsene som lå foran de resterende realitydeltakerne på reisen mot Nordkapp var noe av det kjipeste med å reise hjem, synes Matias.

Også det å forlate sin gode venn, Fredrik Thorsell Næs (26), var en nedtur for Drammens-gutten.

- Jeg tror aldri jentene hadde overtaket på Fredrik. Han hadde nok full kontroll hele veien. Men det var kjipt å måtte dra fra han, for vi pratet om at vi skulle komme til Nordkapp sammen og konkurrere mot hverandre der, sier Matias.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2012.

Les også