- Det var helt forferdelig

John Fraser var ikke forberedt på å reise hjem fra «71° Nord».

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): - Jeg var ikke forberedt på å ryke ut og det var ganske tøft. Jeg var sikker på at jeg skulle få være med videre, men med konkurransene så vet man aldri. Men jeg var ikke klar for å reise hjem, og det var veldig tungt, sier John Fraser, til Side2.

Foto: Elin Reitan (Mediehuset Nettavisen)

I mandagens episode av TVNorge-realityen var TV-seerne vitne til at fengselsbetjenten måtte se seg tapt i duellen, mot 22-årige Maria Sunde, og dermed måtte avslutte sin reise mot Lindesnes og Nordkapp.

- Det var helt forferdelig. Det er egentlig ikke noe mer å si om det, ler Fraser.

- Brukte lang tid på å tilpasse meg
I likhet med flere av de andre deltakerne hadde han problemer med å tilpasse seg hverdagen etter å ha tilbrakt noen uker med realityinnspilling og overfor Side2 beskriver han hvordan det føltes å komme hjem.

- Det var veldig tungt å komme tilbake til hverdagen og jeg brukte lang tid på å tilpasse meg. Jeg kom ikke til meg selv før jeg visste at de andre var ferdig med innspillingen og jeg hadde snakket med alle.

- Etter hvert som jeg begynte i jobb, kom inn i rutinen og begynte å trene så ble jeg mer og mer meg selv.

Heller ikke muligheten til å ta en dusj, eller spise det han selv måtte ønske ga Fraser spesielt stor glede i tiden etter at han ble sendt hjem.

- Det verste med å ryke ut var og ikke få lov til å være med videre. Det og ikke få være sammen med gjengen. Vi koste oss så mye. Vi lå i telte og snakket om at vi gledet oss til å sove i en seng, spise den maten vi ville og hvor godt den ville bli å ta en dusj, men disse tingene var overhodet ikke godt når jeg kom hjem.

Til tross for at Fraser kort tid før hjemsendelsen hadde vært vitne til at realitykollega, Henning Hoff Wikborg (48), falt og brakk nakken under en av turene beskriver han realityopplevelsen som fantastisk.

- Vi var inne i en boble og det var helt fantastisk, selv om det var et slit.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kjente meg ikke igjen
Da nordlendingen vendte tilbake var det omgivelsene som måtte ta støyten for skuffelsen av å måtte reise hjem så tidlig i innspillingen.

- Jeg dro rett hjem til mor når det var over og jeg tror det var utfordrende for både henne og vennene mine da jeg kom tilbake. Det var mange av vennene mine som ikke kjente meg igjen.

- Litt lite kjønnsnøytralt
Det at Fraser måtte se seg tapt av den aller yngste av deltakerne, 22-årige Maria, synes han for så vidt var greit, selv om han uttrykker noe misnøye over selve konkurransen og måten den ble gjennomført på.

- Jeg følte det ble litt lite kjønnsnøytralt når jeg dro på en stokk som var over 80 kilo mot en som dro en stokk som var 34 kilo, sier Fraser.

- De damene som er med i realityserien er ikke veldig svake selv om mange av dem er lette i kroppen. Gutten er kanskje litt sterke fysisk, men jeg fikk meg et sjokk over hvor tung den stokken var.

Foto: Elin Reitan

- Kjærligheten blomstrer
Til tross for at Fraser er tydelig skuffet over at han ikke fikk kjempe videre, kom det noe godt ut av realityopplevelsen.

Etter at innspillingen a «71° Nord» var ferdig vant han nemlig hjertet til Benedicte Behring Hansen (25) og de to er fortsatt et par den dag i dag.

- Kjærligheten blomstrer og vi ser hverandre så ofte som vi kan. Sånt sett har det kommet noe positivt ut av «71° Nord», men jeg skulle også gjerne ha vunnet, sier Fraser.

Han avviser at det var spesielt tungt å reise fra Benedicte da han ble slått ut i duellen.

- Det skjedde ikke noe mellom meg og Benedicte under innspillingen. Overhode ikke. Benedicte var i et forhold når hun var med i serien så det var ikke noe som skjedde før etter at vi kom hjem.

- Det var tungt å reise fra alle sammen.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2012.

Les også