- Det er ikke noe jeg gjør igjen

Sandra Borch om å være kjæreste med NRK-Leo.

Foto: (Nordlys)
Publisert

(SIDE2): NRK har besluttet å sende en ny sesong av den populære serien «Typen til» hvor programleder Leo Ajkic skal være kjæresten til forskjellige norske kjendiser.

DENNE SAKEN ER LEVERT AV NORDLYS.NO

Serien har premiere i slutten av februar, og vi får blant annet se Sandra Borch som en av damene Ajkic er kjæreste med.

- Det er ikke noe jeg gjør igjen, sier en lattermild Borch til Nordlys.

SE HELE TV-INTERVJUET MED BORCH HER:

 

- Mange kleine øyeblikk

Hun forklarer nærmere:

- Det å skulle være liksom-kjærester og begynne å date noen du aldri har møtt før. Leo Ajkic er jo dessuten en litt snodig type fra før av, så det var til tider ganske mange kleine øyeblikk, sier Borch, og legger til at det også var en utfordring å ha et kamerateam på ryggen i mange uker som skal filme alt mulig.

Hun synes likevel det var en fin måte å få vist en litt annen side av seg selv på.

- Det blir spennende å se. Det var jo noe litt annerledes å være med på, og det var en grei måte å få vist en annen side av meg selv på, sier Borch.

Opptakene ble gjort under hele valgkampen, og også litt utover høsten.

- Utfordring

Kan du fortelle litt om hva dere gjorde som kjærester?

- Det var alt fra spa-behandling til at han var med på senterungdommens sommerleir til kjæring av fjernstyrte båter i en park. Det var mange pinlige øyeblikk.

Borch sier det var en personlig utfordring å leke kjærester foran kamer.

- Jeg er ikke en veldig følelsesmessig person, og i hvert fall ikke på TV, så for meg var det en personlig utfordring å i det hele tatt klare å være meg selv. Jeg tror NRK til tider var veldig frustrert over at jeg blant annet aldri ville holde Leo i hånda og sånt, forteller hun.

Den tidligere lederen av Senterungdommen er også aktuell i en annen reality-serie. Som kokk i Fire stjerners middag på TVNorge vil hun ta revansj med sine matlagingsferdigheter, etter at hun røk tidlig ut i programmet Masterchef.

- Jeg gjorde det ikke særlig bra i Masterchef, så jeg satser nå alt på å gjøre det godt igjen i Fire stjerners middag, sier Borch.

Hun vil ikke røpe hva hun skal lage av mat i programmet, men hun røper at hun med programmet så en mulighet til å fronte nordnorsk mat.

Borch sier det er flere reality-serier hun har fått tilbud om og har valgt å takke nei til.

- De programmene som jeg anser som seriøs og som man kan bli framstilt på en seriøs måte de velger jeg å være med i, sier hun.

- Vil være et forbilde for ungdommen

Du er en av flere profilerte kjendiser som har blitt utsatt for sjikane og hets på nettet. Hva gjør at du nå søker publisitet igjen med å være med i en ny reality-serie?

LES MER: - Hva får deg til å synke så lavt at du skriver noe slikt? Lavmål!

- Det som motiverer meg er å vise at jeg ikke bryr meg om det. Og om jeg kan være et forbilde for andre unge mennesker som sliter litt med dårlig selvtillit fordi man ikke er helt A4 og ikke er slik som samfunnet forventer, så gjør jeg det, sier Borch, og legger til:

- For tiden reiser jeg rundt på en rekke videregående skoler i hele Norge og holder foredrag om akkurat det. Hvordan man skal gi litt blaffen i samfunnet og hva alle andre forventer av deg.

- Det handler om å vise de unge som kanskje ikke har en lett hverdag at det går ann å leve videre med en god selvtillit om man bare klarer å gi blaffen i det andre mener om deg. Jeg bruker litt humor i foredragene. Jeg har jo hatt dårlig selvtillit igjennom hele oppveksten, men i dag så pleier jeg å si at jeg har en selvtillit som er langt høyere enn det jeg selv er. Det er noe jeg har opparbeidet meg, og som jeg forteller om gjennom foredraget, avslutter hun

LES FLERE SAKER FRA NORDLYS.NO HER

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2014.

Les også