- Det ble innmari ensomt

Tiden etter «71° Nord» ble tøffere enn forventet for Frode.

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): En etter en må deltakerne i realityserien «71° Nord» avbryte reisen mot Nordkapp og vende tilbake til hverdagen. Denne omveltningen kan være vanskelig, noe Frode Olav Smith (42) fra Oslo fikk kjenne dette på kroppen.

- Det gikk greit den første tiden, men etter et par dager kom tomheten. Det ble et vakuum og det ble innmari ensomt, sier Frode til Side2.

- Hæ?
I mandagens episode av TVNorge-serien så vi at Frode var den fjerde deltakeren som måtte reise hjem før målet var nådd, og det var en tydelig overrasket 42-åring som fikk beskjed om at han var taperen i vektløs-konkurransen.

- Akkurat der og da så skjønte jeg ikke hva som skjedde. Jeg trodde jeg hadde gjort det kjempebra så jeg tenkte; Hæ?, forteller Frode, som så strålende glad ut like etter han hadde fått den kjedelige beskjeden.

- Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ikke skulle gråte eller klemme folk når jeg røk ut. Jeg skulle ta det med et smil.

Men til tross for at han var positiviteten selv i minuttene etter han fikk beskjeden om at hjemreisen var nær, fikk han altså en liten knekk da han kom tilbake til virkeligheten. Støtte fra produksjonsselskapet gjorde imdilertid overgangen lettere.

- Produksjonsselskapet hadde og forhånd advart oss om at det kom til å føle et tomrom når vi kom hjem. Jeg var eplekjekk og tenkte at det kom ikke til å skje meg, men jeg skjønte hva de mente når jeg røk ut. Da ringte jeg og snakket med dem og de ga meg psykologisk bistand, ler han.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Høres ut som en klisjé
Det verste med å måtte reise hjem var å bryte med de andre deltakerne, som han hadde kommet svært nær i løpet av innspillingen.

- Man blir så sammensveiset. Jeg må understreke at det høres ut som en klisjé, men man skjønner det ikke før man har opplevd det selv.

- Man drar lasset, går på do, spiser og er sammen med en gruppe mennesker døgnet rundt og da blir man veldig godt kjent på kort tid. Derfor var det rart å ryke ut.

Til tross for at det føltes rart for Frode å ryke ut oppnådde han begge målene han hadde satt seg på forhånd; å komme med blant de 14 som gikk videre og å ikke ryke ut først. Som en bonus brøt han også et par barrierer underveis.

- Jeg har aldri vært redd for høyder. Jeg bruker faktisk å si at jeg ikke er redd for noe annet en veps, og jeg tar alltid utfordringer på strak arm, sier Frode.

Da gruppa skull gå opp Tysso Via Ferrata, en rulte langs rørgaten opp Tyssedalsfjellet, fikk han imidlertid føle hvordan det var å være engstelig oppe i høyden.

- Det var en god følelse å føle den mestringen, og å overvinne frykten. Det var utrolig deilig.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Foto: Tvnorge

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2012.

Les også