- Den vanskeligste filmen jeg har gjort

Vin Diesel lagde «Fast & Furious 7» på rekordtid, samtidig som han sørget over kameraten. Se traileren.

Publisert

London (SIDE2:) - «Fast & Furious 7» kommer til å bli den beste filmen av dem alle, sier Vin Diesel (46) med et smil.

Søndag slapp filmselskapet den første traileren fra «Fast & Furious 7», som skulle bli Diesels kamerat Paul Walker aller siste film.

Walker døde i en bilulykke på vei fra et bilstevne desember 2013.

Møtte Diesel i London

- Himmelen har fått en ny engel, sa Vin Diesel etter vennens død. Walker etterlot seg en datter på 16 år - og altså en uferdig «Fast & Furious»-film. Filmskaperne har blant annet valgt å erstatte ham med broren Cody Walker i noen av scenene.

Side2 møtte Vin Diesel, regissøren, produsenten og muskelbunten i London i forbindelse med premieren av «Guardians of the Galaxy», hvor han har stemmen til treet Groot.

LES MER: «HVA? Skal jeg spille et tre?»

Men vi kommer selvsagt innom bil-og actionfilmene «The Fast and the Furious». I dag kom traileren til den syvende i rekken, og ifølge hovedmannen selv kan fansen glede seg til den beste av dem alle.

- Jeg føler at det å lage «Fast & Furious 7» handlet om å strekke seg langt. Det var altfor tidlig å lage den syvende filmen, vi hadde akkurat blitt ferdig med sekseren. Vanligvis ville vi gjort filmen over to år, men de (Universal red.anm) ville vi skulle lage syveren på ett år! 

- Galskap!

Vin Diesel sier at det var et stort spørsmål å bli stilt, både som produsent og historieforteller å skulle lage en film på ett år. Han påpeker at det var mye for ham å levere.

- Det var galskap. Man kunne ikke klare det selv om man ville, så jeg ble presset. En av grunnene til at jeg sa ja til det, var at de garanterte at de skulle distribuere min ærbødige triologi.

Vin Diesel viser til sin kjære «Riddick». Han pantsatte sitt eget hus for å ha penger til å fullføre «Riddick». Dette blant annet fordi studioet ikke ville betale, og fordi han hadde lovet sine fans på Facebook at historien skulle fullføres.

Men med et løfte om at «Riddick» ble aktuell, ble det kommende actiondramaet også en realitet – på rekordtid.

- Så jeg gjorde det. Det ironiske er at «Fast & Furious 7» kommer til å bli den beste filmen av dem alle.

Mistet vennen i bilulykke

Vin Diesel spiller som mange vet hovedrollen i filmen som kom for første gang i 2001. Sammen med avdøde Paul Walker. Han døde i en bilulykkei november i fjor. Walker satt på med enn venn, da sjåføren mistet kontroll over bilen. Ulykken skjedde i Santa Clarita, nord for Los Angeles.

Vin Diesel og Walker var ikke bare skuespillerkollegaer, men også gode venner. 46-åringen tenker seg nøye om før han sier noe om hvordan det var å spille inn filmen uten sin gode venn.

-«Hm», Vin Diesel trekker pusten dypt og blir stille.

Han fortsetter intervjuet etter en liten pause:

- Det var den vanskeligste filmen jeg noensinne har gjort. Det er en merkelig, merkelig situasjon å sørge over noen som er deg så nær, og samtidig late som om den personene r ved siden av deg. Ingen skuespillerskole kan forberede deg på det.

Fast & Furious 7 kommer på kino 01.april 2015.

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2014.

Les også