Nettroll

Curt Schillings hevn på datterens mobbere på nett er fantastisk

- Jeg kan alle navnene deres, jeg vet hvem foreldrene deres er og hvor de går på skole, sier den beskyttende faren.

TOK ANSVAR: Pappa Curt Schilling godtok ikke at nettroll mobbet datteren på Twitter. Nå har ni av personene bak harselerende meldinger fått sparken eller blitt kastet ut av skolen på grunn av faren.
TOK ANSVAR: Pappa Curt Schilling godtok ikke at nettroll mobbet datteren på Twitter. Nå har ni av personene bak harselerende meldinger fått sparken eller blitt kastet ut av skolen på grunn av faren. Foto: (Facebook/ Getty Images/ Montasje Side3)
Publisert

Da den 17 år gamle datteren til den tidligere baseballstjernen Curt Schilling fikk den plassen hun drømte om på college, gratulerte den stolte faren henne på Twitter.

Men gratulasjonen gikk raskt i en helt annen retning enn den tidligere Red Sox-legenden Schilling hadde forventet. Det haglet med krenkende sex- og voldsmeldinger av typen "Jeg skal gjøre underbuksene hennes like røde som sokkene dine".

Til slutt rant det over for Curt Schilling.

Den tidligere baseball-proffen og nå ekspertkommentatoren på ESPN, brettet opp ermene og begynte å jakte på mennene bak twittermeldingene. Så langt har han sporet ned og identifisert flere av personene som skrev ekstremt grove og sjikanerende meldinger.

Schilling skrev så et langt innlegg på sin personlige blogg hvor han la ut fullt navn på nettrollene som plaget familien hans.

Til New York Daily News forteller ekspertkommentatoren at han vet at minst ni av nettrollene enten har mistet jobben, blitt suspendert fra universitetet de studerte på eller blitt kastet ut av idrettsforeninger.

- Det mange ikke tenker i alt dette er at datteren min kun er 17 år. Hun er mindreårig, mens alle disse personene er voksne. Jeg vurderer å ta rettslige skritt mot et par av dem, ettersom de har brutt loven. Det de har gjort, kan få dem dømt som sexforbrytere, legger 48-åringen til.

Schilling er enda ikke fornøyd med å kun ha tatt ni av mennene bak de hatfulle meldingene, og lover å avsløre de resterende nettrollene.

- Jeg kan alle navne deres, jeg vet hvem foreldrene deres er, hvor de går på skole, hva de arbeider med, hva slags idrettslag de spiller for og så videre. Jeg trengte nesten ikke å gjøre noe for å finne den informasjonen, ettersom alt er offentlig, skriver Schilling på bloggen sin.

Vi regner med at det er noen bekymrede nettroll der ute.

Likte du denne artikkelen? Lik oss på Facebook og få flere saker rett i fanget.

Denne saken ble første gang publisert 05/03 2015.

Les også