«Skal vi danse»-aktuelle Christer Rødseth

Merket for livet: – Har et litt annet perspektiv på ting nå

I 2021 gikk Christer Rødseth gjennom en hjerteoperasjon. Den satte alt i et nytt perspektiv for stjernekokken.

<b>GOD MORGEN NORGE:</b> Christer
og legendariske Wenche Andersen deler på rollen som kokker i «God morgen Norge» på TV 2.
GOD MORGEN NORGE: Christer og legendariske Wenche Andersen deler på rollen som kokker i «God morgen Norge» på TV 2. Foto: TV 2
Sist oppdatert

I 2021 måtte den populære TV-kokken Christer Rødseth (33) bytte aortaklaffen i hjertet. I dag lever han med en mekanisk hjerteklaff.

Hjertefeilen og den påfølgende operasjonen satte en støkk i den livsglade gutten fra Romerike.

– Det som er viktig for meg i dag, er å ha det bra. Det er mye man kan drømme om, men det viktigste er nuet.

– Jeg fikk et litt annet perspektiv på ting etter hjerteoperasjonen. Nå fokuserer jeg først og fremst på å leve, kose meg og oppleve fine ting, sier Christer med et smil.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse» 2023

Deltar i «Skal vi danse»

Her og Nå møtte 33-åringen under golfturneringen Wright Invitational på Kløfta utenfor Oslo. Golf er en av aktivitetene Christer tar seg mer tid til i dag, men jobbe mindre, gjør han likevel ikke.

<b>IDA AMY SUND: </b>Christer danser sammen med den nye proffdanseren, Ida Amy Sund.
IDA AMY SUND: Christer danser sammen med den nye proffdanseren, Ida Amy Sund. Foto: TV 2

– Jeg jobber nok ikke mindre nå! Men jeg er blitt flinkere til å gjøre kjekke ting i etterkant av hjerteoperasjonen. Jeg nyter mer av det livet har å by på – som å spille golf, reise og spise mat på gode restauranter, sier Christer engasjert.

Denne høsten ser du han også på dansegulvet i årets «Skal vi danse».

– Jeg er vant til TV, jeg er vant til kjøkken og er vant til TV og kjøkken i kombinasjon. Men det er litt annerledes å stå på «God morgen Norge» å lage mat enn å danse på direktesendt TV. Det er jo fullstendig galskap at jeg er med, forteller han til TV 2.

Akkurat nå gleder Christer seg over at høstsesongen er her. Da er det mye å glede seg over for en som er glad i gode ingredienser og kortreist mat.

– Høsten er en helt fantastisk sesong med alle de gode råvarene som er tilgjengelig – ulike typer sopp, grønnsaker, frukt og bær.

Les også: (+) Han var ti år eldre enn meg – og gift. Jeg angrer fortsatt på valget jeg tok den gangen

Oppvokst i Aurskog

Men det er ikke bare alt det gode som kan høstes, som gjør at Christer elsker denne tiden av året. Han synes det er lite som slår det estetiske naturen har å by på akkurat nå.

– Det er så vanvittig vakkert ute om høsten. Jeg får sjelefred av å være ute og se på de flotte fargene. Det er fantastisk deilig å trekke inn den friske luften når man er i fjellet, i skogen eller ute på golfbanen.

Christer er bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra Aurskog – knappe fem mil utenfor hovedstaden. Christers drøm er å en dag flytte tilbake til hjemstedet.

– En gang langt inn i fremtiden, ja …! Men jeg blir nok i Oslo en god stund til. Jeg er bare 33 år, så jeg har god tid, avslutter den joviale stjernekokken.

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2023, og sist oppdatert 15/09 2023.

Les også