Brannalarm under kongelig middag

Brannutrykning forstyrret dronningens middag for Charles og Camilla.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): Brannalarmen ble utløst midt under middagen som dronning Margrethe mandag kveld arrangerte i forbindelse med at prins Charles og hertuginne Camilla er på offisielt besøk i Danmark, skriver den danske avisen B.T.

Københavns brannvesen rykket ut med tre brannbiler etter at flere detektorer varslet om røyk og varmeutvikling i paleet hvor de kongelige og en rekke andre prominente gjester satt til bords. Politiet rykket også ut med en rekke biler, og ble møtt av bevæpnede soldater på Amalienborg, soldater som var forberedt på det verst tenkelige.

Møtt av væpnede soldater
- Men det så nok verre ut enn det var. Vi valgte i hvert fall å la gjestene bli innendørs uten å forstyrre dem ytterligere, sier Kasper Ninn Johansen fra Københavns Brandvæsen til avisen. Alarmen ble utløst av en overopphetet heismotor, som både genererte sterk varme og røyk.

I tillegg til regentparet, kronprinsparet, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte, var en lang rekke gjester fra dansk næringsliv, adel og kulturliv til stede under mandagens middag. En av dem var skuespiller Sofie Gråbøl, kjent fra TV-suksessen «Forbrytelsen». Hun var invitert fordi hertuginne Camilla er stor fan av serien.

«Forbrytelsen»-fan
- Det er morsomt og rørende at de ser serien. Gøy og uventet at de er fans. Det er det endelige beviset på at serien favner bredt, høyt og lavt, sa Sofie Gråbøl til Danmarks Radio. Tirsdag kommer hertuginne Camilla enda tettere på den populære danske tv-serien, når hun sammen med kronprinsesse Mary besøker innspillingen av tredje sesong av «Forbrytelsen».

Prins Charles og hertuginne Camilla startet sin skandinaviske turné i Oslo sist tirsdag, dro videre til Sverige torsdag og fortsatte til Danmark lørdag. Det fire dager lange besøket hos danskene avsluttes tirsdag. Rundreisen i Skandinavia finner sted i forbindelse med at det i år er seksti år siden Elizabeth II ble britisk dronning.

Denne saken ble første gang publisert 27/03 2012.

Les også