Blir det mer av dette i år?

Her er de første bildene fra årets sesong av «71° Nord».

Foto: TVNorge
Publisert

(SIDE2): Når TVNorge til høsten sender sin fjortende sesong av «71° Nord», lover programleder Tom Stiansen en mer spektakulær utgave enn noen gang.

- I år er det vel først og fremst tøffere med tanke på spektakulære utfordringer. Det er ikke nødvendigvis tyngre og lengre turer det menes når det blir sagt: tøffere enn noen gang, sier Tom Stiansen, til Side2.

- På ingen måte le
I syv år har han ledet det populære realityprogrammet med stø hånd. Han overtok jobben etter Elin Tvedt i 2006. Før dette var det Tom Strømnæss og Janne Horgen Friberg som hadde stillingen, som Stiansen ikke akter å gi fra seg med det første.

- Å, nei! Jeg er på ingen måte lei av jobben. Det er veldig moro og jobbe med så mange flinke og kreative mennesker, sier Stiansen, som med stolthet var vitne til at «71° Nord» i 2006 fikk en Gullruten i klassen beste reality.

Men underholdningsprogrammet har ikke alltid seilt i medvind. Premiereprogrammet i 1999 hadde kun 113.000 TV-seere. Seertallene har steget betraktelig siden den gang, og fjorårets utgave av det originale programformatet hadde i snitt 382 000 seere ukentlig.

Tøffe utfordringer
Mens programmet har forholdt seg relativt uendret gjennom alle fjorten årene, har TV-seerne vært vitne til at deltakerne har blitt utsatt for større og mer krevende utfordringer for hvert år.

Flere har blitt skadet under innspillingen, og historiene om deltakere som har brutt sammen har vært mange.

Allikevel mener Stiansen at TV-seerne ikke nødvendigvis forventer at programmet skal by på stadig mer action.

- Jeg tror og håper at driveren til «71° Nord» er; inspirasjon til flotte turer i Norge, konkurranseelementet og hvordan en gruppe ukjente mennesker takler de utfordringene de får.

Mange ulykker
Det er allikevel ikke til å komme utenom at mange av realitydeltakerne har måttet tåle hard medfart de siste årene.

I 2011, for eksempel, følte Wenche Witberg det som at huden løsnet rundt ansiktet da hun under et strikkhopp fra 60 meters høyde traff vannoverflaten med enorm kraft.

Året etter brakk Henning Hoff Wikborg nakken da han falt under en utforkjøring på ski i Sunnmørsalpene.

- Jeg opplever at sikkerhetsteamet vårt jobber på en så proff måte og utstråler en enorm ro at det skaper en enorm tillit som gjør å samarbeide enkelt, sier Stiansen på spørsmål om deltakerne synes det er vanskelig å stole på sikkerheten når de blir bedt om å kaste seg ut i, det mange vil karakterisere som, vågale utfordringer.

- Luftigere enn noen gang
Et innblikk i kommende sesongs skremmende episoder vil derimot ikke Stiansen avsløre noe om.

- Nei. Du får følge med på TV til høsten, men jeg kan love deg at det blir luftigere enn det har vært noen gang før, teaser han.

Han understreker imidlertid igjen at deltakerne har vært gjennom det han referer til som spektakulære ting, og at årets deltakere er «fantastiske».

- Veldig forskjellige, vi har et aldersspenn fra 21 til 56 år og veldig mange forskjellige typer og noen ekstremt tydelige karakterer, sier Stiansen.

SE DE FØRSTE BILDENE FRA ÅRETS INNSPILLING HER:

5569

Denne saken ble første gang publisert 24/06 2013.

Les også