Sommerprat med Birgit Skarstein

– Jeg har fått en bok om å unngå å bli utbrent fra en litt bekymret venninne

Birgit Skarstein (34) utsetter ferien til oktober, da hun bruker sommeren på trening. – I sommer blir det mye trening. Det er VM i roing i september, og siden mesterskapet er kvalifisering til OL i Paris neste år, er dette ekstra viktig, forteller hun.

<b>BIRGIT SKARSTEIN:</b> En litt bekymret venninne har gitt Birgit Skarstein en bok som kanskje får den folkekjære idrettsutøveren til å ta det litt mer med ro.
BIRGIT SKARSTEIN: En litt bekymret venninne har gitt Birgit Skarstein en bok som kanskje får den folkekjære idrettsutøveren til å ta det litt mer med ro. Foto: Svein Brimi
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det idrettsutøveren Birgit Skarstein sin tur, og her får du et innblikk i hennes sommerminner, samt hvor hun ferierer.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– I sommer blir det mye trening. Det er VM i roing i september, og siden mesterskapet er kvalifisering til OL i Paris neste år, er dette ekstra viktig. Mesteparten av sommeren kommer nok til å gå med til forberedelser til det. Vi har ikke sommerferie, men har heller noen uker i oktober med mer fleksibilitet.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

Sykkeltur i 10 dager

– Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Jeg drikker mye vann. Det er litt luksus med kullsyrevann, det er digg. Og vannmelon!

<b>RÅSTERK:</b> Birgit har stål i ben og armer – og et vinnerinstinkt det lukter gull av. Nå håper hun på VM-gull i høst og OL-gull neste år!
RÅSTERK: Birgit har stål i ben og armer – og et vinnerinstinkt det lukter gull av. Nå håper hun på VM-gull i høst og OL-gull neste år! Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Ditt beste sommerminne?

– Vi har vært en del i Nord-Norge, og jeg liker både Troms og Finnmark veldig godt. Og så har jeg pleid å sykle lange turer med venninner, og husker spesielt godt da vi var på hjul i 10 dager i Frankrike og en uke i Tyskland.

– Ditt dårligste sommerminne?

– En hel sommer med vind og regn. En blir litt herdet av å vokse opp i Trøndelag.

– Hvor går drømmereisen?

– Jeg er egentlig veldig fleksibel på hvor jeg er på ferie så lenge jeg er sammen med folk jeg er glad i.

– Hvilken bok får plass i kofferten?

– Ha-ha, jeg har fått en bok om å unngå å bli utbrent fra en litt bekymret venninne. Kanskje jeg må prøve meg på den.

– Din første sommerforelskelse?

– Det husker jeg faktisk ikke! Det føltes veldig lenge siden nå, ha-ha.

Les også: Else Kåss Furuseth om «Sykkelsommer»: – Jeg må nok sparkes i gang

<b>LAR SEG ALDRI STOPPE:</b> Birgit bestemte seg tidlig for at rullestolen aldri skulle være et hinder i livet hennes.
LAR SEG ALDRI STOPPE: Birgit bestemte seg tidlig for at rullestolen aldri skulle være et hinder i livet hennes. Foto: Privat

Gjødslet planter med spiseskje

– Hvilken sang får deg opp av solsengen?

– «Watermelon Sugar» er en skikkelig sommerlåt for meg.

– Beskriv en perfekt sommerdag.

– Stå opp litt tidlig, sitte og jobbe litt eller trene, spise lang frokost med venner eller familie, gjøre noe aktivt og så bade eller dra noe sted før lang middag utendørs i solnedgang.

– Hva var din første sommerjobb?

– Gjødsle planter med spiseskje. Mamma pleide å si at det ville være veldig synlig om jeg ikke gjorde en god jobb siden plantene da ville vokse ulikt, så jeg måtte gjøre det ordentlig. Alle andre jobber siden har vært mer spennende, så det var fint å starte med noe sånt.

Denne saken ble første gang publisert 17/07 2023.

Les også