Team Vimennpoker

Aylar varsler pokerfeber

Siste spiller som skal representere Team Vimennpoker i årets NM er Aylar.

Sist oppdatert

Vi spoler tilbake til ca 2005 – 2006. Jeg er journalist i det nystartede mannebladet FHM, og i forbindelse med promotering av magasinet reiser vi fra by til by og arrangerer pokerturneringer, standupshow og annen underholdning. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror at en av Aylars første møter med pokeren var på bussen vi hadde hyret for å ta oss fra by til by langs sørlandskysten. Jeg husker i hvert fall at hun tok spillet svært raskt, og viste både talent og interesse. Jepp, du tolket riktig: Hun loppa meg.

Ti år senere kan jeg som manager av Team Vimennpoker ønske henne velkommen på laget.

— Mange takk! Det er ordentlig hyggelig å få være en del av dette. Jeg føler meg privilegert som får være en del av det proffe teamet. Håper gutta vil ta ekstra godt vare på Silje og meg ettersom vi er de eneste jentene i teamet. Tror vi blir en fin gjeng, sier hun.

Poker-stopp

Aylar har sett utrolig mange flopper siden den spede begynnelsen, og kom blant annet i penga i sitt første main event i 2011 (#56). Året etter tok hun andreplass i NM Ladies event og tredjeplassen i JP Masters, og kom på den beryktede bobla i NM Main.

— Jeg deltok også i WSOP main event begge disse årene, men det stoppet på Dag2. Jeg har også deltatt i noen GSOP-turneringer, og den beste plasseringen min var en 21.plass. Jeg hadde god flyt og var godt i gang følte jeg, men i 2013 fikk jeg et tilbud fra Tv2 og Norsk Tipping som jeg ikke kunne motstå. Da var det full poker-stopp, forteller hun.

Året etter var det imidlertid tilbake til filten igjen.

— I 2014 dro jeg frem kortstokken igjen og deltok i NM Main event og Ladies, men da var jeg ordentlig rusten. Det gikk dårlig i begge turneringene så jeg la meg i hardtrening til neste års NM som også ga bedre resultater. Jeg landet på en 143.plass og kom akkurat ITM. Jeg deltok også i første NM på norsk jord, men det gikk i motbakke fra start til slutt, sier hun. — Men det var uansett veldig gøy å følge med på Silje som nesten gikk helt til topps!

Main og ladies

Nå er hun klar for et nytt NM, og nå skal det satses på poker.

— Ja! Det har egentlig alltid vært planen, for jeg er lidenskapelig interessert i poker, men jeg har vært preget av dårlig helse i flere år som har bundet meg på hender og føtter. Nå er jeg imidlertid veldig motivert, sulten og skikkelig klar. Jeg er også heldig som har fått med meg en tung sponsor som 7Red.com i ryggen, dette gir meg mer spillerom og større muligheter til å delta på de store internasjonale turneringene samt utvikle meg som spiller, forklarer hun.

Første stopp er Dublin til uka.

— Jeg skal i hovedsak spille Main event og Ladies, men det blir fort noen sideturneringer også dersom jeg får tid til det, sier hun.

Gleder du deg?

— Jeg har startet nedtellingen til avreise, men får dessverre ikke reist nedover før tirsdag 15.mars, forteller hun.

Går ikke på fylla

Hva er dine styrker som pokerspiller?

— Jeg tror min største styrke er tålmodigheten min. Selv om jeg har korttørke og dårlig flyt klarer jeg allikevel holde roen når jeg blør. Jeg klarer også å vente på spillbare hender og gode spots. Det er mange som lar seg affisere når de er shortstack og forteller i pausene hvor dårlig det går med dem og hvor lite sjetonger de har igjen, men jeg har lært at det kan fort snu i poker uavhengig om du sitter igjen med veldig lite eller veldig mye sjetonger. Jeg depper ikke før jeg er helt ute av turneringen. Nei, jeg går ikke på fylla. Da går jeg å legger meg, smiler Aylar. Akkurat der skiller hun seg nok fra en del av de andre Team-medlemmene.

Etter NM blir det fullt poker-kjør for Aylar.

— Nå blir det Aylar-pokerfeber. Jeg blir å se mye på klubber fremover, men også i flere av de store internasjonale turneringene, avslutter hun.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2016, og sist oppdatert 01/05 2020.

Les også