Asteroider sneier jorda hver uke
Hver eneste uke passerer mange asteroider svært nære jorden - uten at noen oppdager dem.

Den 8.september sneiet to asteroider jorden. De to passerte kun 79 000 kilometer unna (gjennomsnittslengden til månen fra jorda er 384 403 kilometer). Det eneste merkelige med det hele var at noen i det hele tatt oppdaget at det skjedde.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sneies flere ganger i uken
Vitenskapsmenn har kalkulert at asteroider kommer såpass nære jorden flere ganger i uken, men stort sett så oppdages det ikke. Selv om de samme vitenskapsmenn også sier at en stor asteroide som treffer jorden kan bety en global katastrofe. En asteroide på en diameter på 5 til 10 meter, slik som de to som sneiet jorden den 8.september, vil ha samme kraft som atombomben som ble sluppet over Hiroshima idet den går inn i jordens atmosfære.
Likevel er det slik at de fleste asteroider blir oppløst i den samme atmosfæren, men omtrent hvert hundrede år treffer en større asteroide jorden eller eksploderer i atmosfæren med stort nedfall. Sist gang var over Tunguska i 1908.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Farlig nær utslettelse i 2036
En veldig stor asteroide er oppdaget av forskerne som har gitt den navnet 99942 Apophis. Det er beregnet at asteroiden, dersom den treffer jorden, vil treffe med en kraft tilsvarende 65.000 ganger Hiroshima-bomben. Sannsynligheten for at det vil skje er beregnet til til 1 av 45.000.
Asteroiden vil passere mellom jorden og månen 13. april 2036. For eventuelt overtroiske kan vi trøste med at det ikke er en fredag, men en søndag.