«71 grader nord»-aktuelle Anne Rimmen

– Jeg vet at flere synes det er merkelig at jeg sa ja til dette

TV-profilen Anne Rimmen har ikke gjort noe for å forberede seg til den tøffe «71 grader nord»-utfordringen. Likevel er det bare én ting hun gruer seg til.

<b>AVSLAPPET:</b> Anne Rimmen la ut på «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-eventyret uten å ha trent, ei heller lært seg å bruke kart og kompass. 
AVSLAPPET: Anne Rimmen la ut på «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-eventyret uten å ha trent, ei heller lært seg å bruke kart og kompass.  Foto: Tor Lindseth
Publisert

– Jeg gruer meg til å være borte fra barna. Det er hverken barna eller jeg vant med. Jeg har aldri vært borte fra dem så lenge.

– Nå vet vi ikke hvor lenge jeg blir med i «71 grader nord», men noen dager blir det helt sikkert, sa Anne Rimmen (41) til Her og Nå da vi møtte henne i forbindelse med presentasjonen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

41-åringen ble først kjent for TV-seerne som sportsanker i NRK. I dag er hun programleder og sportsanker på TVNorge.

På privaten smiler lykken litt ekstra om dagen, for nylig ble det kjent at Annes samboer, den tidligere FMX-utøveren Ailo Gaup (44), fridde under en ferie i Frankrike. Paret har vært sammen i 15 år. Sammen har de barna, Iben (3) og Ebbe (6).

Les også: Anne Rimmen og Ailo Gaup er endelig forlovet

Deltar i «71 grader nord»

Den fobi-frie TV-profilen ble med på «71 grader nord» for å utfordre seg selv og håpet at ikke turen ble for mye preget av savnet av barna.

– De har heldigvis både pappa og besteforeldre. I tillegg til andre som er der for dem. Det går nok fint. Men det er ikke så lett å forberede barna på at jeg skal dra.

– Eldstemann skjønner litt. Iben er bare 3 år, så det er litt vanskeligere for henne å forstå hva som skal skje. Men det blir nok uansett verst for meg. Jeg håper ikke jeg kommer til å tenke på det hele tiden mens jeg er borte, sier Anne.

Anne er ikke et utpreget konkurransemenneske. For henne kan det være det samme hvilken plassering hun får i konkurransen. Den eneste ambisjonen hun har hun har er å ha det fint på tur.

– Jeg gleder meg først og fremst til vi skal på tur. Hvis jeg skulle vært fornuftig og forberedt meg til konkurransen, burde jeg øvd på å gå tur med sekk. Men det har jeg ikke gjort.

– Jeg burde helt sikkert lært meg kart og kompass. Men det har jeg heller ikke gjort. Jeg vet at flere synes det er merkelig at jeg sa ja til dette – uten å ha lært meg å lese kart og kompass. Det kommer jeg sikkert til å angre på. Men det får så være, sier sportsankeret og ler.

Les også: (+) Cecilie Ramona Kåss Furuseth: – Da jeg så at han hadde sett storyen og fortsatt ville møte meg, tenkte jeg bare: «Ok, da er vi good!»

<b>ÅRETS DELTAGERE:</b> Her er gjengen i årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge: Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Tom Stiansen er programleder. 
ÅRETS DELTAGERE: Her er gjengen i årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge: Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Tom Stiansen er programleder.  Foto: Tor Lindseth

Trente ikke på seks år

41-åringen erfarer ofte at mennesker hun møter tror hun er veldig sporty. Hun er rimelig sikker på at sportsankerjobben har en finger med i inntrykket folk får. Men sannheten er at den tilsynelatende kjernesunne Porsgrunn-jenta har et avslappet forhold til trening.

– Hvis ikke jeg har lyst til å trene, så gidder jeg ikke trene. Da jeg fikk barn, gikk det seks år hvor jeg ikke trente. Jeg hadde ikke overskudd og orket ikke å prioritere det.

– Jeg gjorde heller andre ting, og jeg var ikke noe stresset med det. Men på vårparten i fjor kjente jeg at jeg hadde lyst til å trene igjen. Jeg har et ganske avslappet forhold til det meste, forteller 41-åringen.

Og skal vi tro Anne er hun heller ikke spesielt forbilledlig i matveien.

– Jeg er overhodet ikke spesielt sunn. Jeg burde være litt sunnere enn det jeg er. Ikke minst for å være et forbilde for barna. Men vi er en familie som er glad i søtsaker, det er det ingen tvil om, avslutter hun med sitt velkjente smil.

«71° nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge søndag og torsdag kl. 20.30. Du kan også se programmet her på Discovery +.

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2023.

Les også