«Æ ligg no bare hær og slappe av»

Fiskeren tok det litt roligere enn alle andre da han ble reddet på havet ...

 
Publisert

Tirsdag morgen fikk nødetatene melding om en mulig drukningsulykke etter at en båt hadde kantret ikke langt fra Birtavarre i Kåfjord kommune, skriver Nordlys.

Omtrent på samme tid passerte tromsøværing Ketil Johnsen gjennom bygda på vei til Skjervøy i jobbsammenheng. Ved Trollvik, omtrent 500 meter forbi Birtavarre, støtte han på en trailer med nødblinken på.

- Da var det en mann og en dame der som fortalte at de måtte ha hjelp fordi en kar holdt på å drukne etter å ha forlist med båten, forteller Johnsen til Nordlys.

LES OGSÅ: - Vi hørte ham rope om hjelp

- Var helt rolig

Like etter var politiet på stedet, men uten båt. Også ambulanse var på stedet etter kort tid, men med så mye som 700 meter ut til den forliste båten i fjorden, viste en redningsaksjon seg å bli vanskelig.

En bilist kom imidlertid til unnsetning. Vedkommende hadde en båt i en naust like ved, og sammen med en politimann la Ketil Johnsen på roing ut mot den forliste mannen i Kåfjorden.

Mannen som hadde gått rundt med båten, tok selv det hele med overraskende ro, forteller Johnsen.

- Da vi kom fram, lå han oppe på kjølen på båten. «Det går helt fint med mæ, æ ligg no bare her og slappe av», fortalte han - på en komisk måte. Det var ingen panikk, han var helt rolig, sier redningsmannen til Nordlys.

Fisket med jukse

De fikk den uheldige båtføreren over i sin egen båt, fikk av ham de våte støvlene og rodde inn til land. Deretter ble han tatt hånd om av helsepersonell og senere sendt til legevakt i Birtavarre.

Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge ble varslet om hendelsen og sendte både Sea King-helikopter og redningsskøyte til stedet. Mannen var imidlertid reddet opp fra stedet før de ankom.

Ifølge Ørjan Bertelsen, Nordlys' fotograf på stedet, skal mannen ha sklidd i båten mens han fisket med jukse.

Les flere saker på nordlys.no.

Foto: Ørjan Bertelsen/Privat (Nordlys.no)

Denne saken ble første gang publisert 06/11 2013.

Les også