«71 ° Nord»-deltaker brakk nakken

- Det føltes som hodet ble dratt rett av, sier realitydeltakeren.

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): Det kan gå hardt for seg når realitydeltakerne i «71° Nord» legger ut på ut, og det er flere eksempler på at deltakerne har skadet seg under innspillingen av TVNorge-serien.

Foto: Tvnorge

I mandagens episode går det virkelig hardt for seg når de gjenværende deltakerne skal ta seg opp en topp i Sunnmørsalpene på ski.

- Jeg kjente det knakk som Wasa knekkebrød
Siden flere av de som er med i årets sesong har minimalt med skierfaring tok den tidligere skiinstruktøren Henning Hoff Wikborg (48) mer bagasje i sin egen sekk i tillegg til at han holdt en sekk i hånden da de skulle kjøre ned fra fjellet.

Da gikk det galt.

- Jeg falt framover og bråstoppet med hodet i snøen. Det føltes som om at hodet ble dratt rett av. Deretter kom sekken, den festet seg i hjelmen og hodet måtte holde på 20–30 kilo, sier Wikborg til Dagbladet.

Han skjønte raskt at noe hadde gått skikkelig galt.

- Jeg kjente det knakk som Wasa knekkebrød, sier Wikborg til avisen.

Realitydeltakeren sier videre at han så for seg alle mulig scenarioer i minuttene etter fallet. Han ble fraktet til sykehuset i Ålesund hvor det ble konstatert brudd i nakkevirvelen.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vippet bakover og begynte å rulle
Til tross for de strenge sikkherehtstiltakene i «71° Nord» var det mange av deltakerne som opplevde frykt under innspillingene.

Benedicte Behring Hansen (25) er en av dem som var redd, og hun innrømmet overfor Side2 tidligere i år at det var mye hardere å være med i realityserien enn hun hadde trodd og at hun gikk ned i kjelleren ved flere anledninger.

Hun avslørte at den største utfordringen for henne var å bære den tunge sekken. Det at 25-åringen ikke er spesielt høy førte til at hun i perioder slet med å balansere den tunge vekten på ryggen, og hun minnes spesielt en episode som hun sent vil glemme.

- Det var en gang vi skulle opp en ganske bratt skråning og jeg vippet bakover og jeg begynte år rulle litt, men de fikk tatt tak i meg.

Dette var imidlertid ikke den eneste gangen realitydeltakerne var redd under innspillingen.

- Det var en annen episode hvor jeg var enda reddere. Det var første gang jeg gråt av frykt for da var jeg veldig redd.

- Jeg følte dødsangsten
Også John Fraser var redd under innspillingen av realityserien.

- Det mest utfordrende for min del var å holde psyken oppe og så har jeg noen utfordringer når det gjelder høyde. Det var derfor det å bevege seg i høyden som var den utfordring for min del, sa Fraser, til Side2 tidligere i år.

Bodøværingen har høydeskrekk og ved flere anledninger måtte han utfordre seg selv under innspillingen.

- Jeg følte dødsangsten - uten tvil, sier han, og legger ikke skul på at han både gleder og gruer seg til å se seg selv med kjempe mot dødsangsten på TV.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

MEST LESTE SAKER:

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2012.

Les også