5 irriterende vaner som får folk til å mislike deg

Deler du for mange bilder på Facebook fra ferien?

IRRITERENDE? Legger du ut en bildeserie på 50 bilder fra bryllupsreisen?
Publisert

(SIDE2): Alt som skal til er å se på personens aktivitet på sosiale medier eller et uhøytidelig første møte for å avskrive deg som noen de vil tilbringe tid med, skriver businessinsider.com.

Det høres unektelig ganske overfladisk ut? Men kanskje skal det ikke mer til før vi mennesker faktisk irriterer oss?

Side2 har også skrevet om irriterende ting gutta gjør når de er på trening og skal trene seg store og sterke. Listen inneholder både stirring, svetting og skryting.

Men nå skal det altså dreie seg om ting vi gjør i hverdagen og på sosiale medier, bevisst eller ikke, som får andre til å irritere seg. Den engelske avisen har listet opp 12 punkter de mener runder opp og får oss til fyre oss opp og her får du fem av dem.

1. Å dele for mange bilder på Facebook

Kanskje er du ivrig på å ta bilder fra den herlige bryllupsreisen din, deler bilder av hunden din i Halloween-kostyme eller legger ut en bildeserie fra konfirmasjonen til fetteren din? Og alt legges ut innenfor en tidsramme på 24 timer...

Forskning viser at det å legge ut for mange bilder i sosiale medier faktisk kan gjøre det virkelige sosiale livet ditt verre.

 - Det er fordi folk, som ikke er dine nærmeste venner og familie, ikke ser ut til å relatere seg særlig bra til folk som til stadighet legger ut bilder av seg selv, sier leder av studien, PhD, David Houghton.

Var det #sundayfunday i går? Dere ser smashing ut, men for mange bilder er bare irriterende.

Journalist i Side2, Kjersti Westeng, skrev nylig saken 10 irriterende Facebook-venner og en av typene hun trekker fram er «Skryteren»

«Jeg har et lite (og velment) tips til de som går i skrytefella gang på gang. Før du poster noe på Facbook, still deg selv dette spørsmålet: Ville jeg sagt dette til naboen hvis jeg traff ham på butikken?

Eksempel: «Verdens beste kjæreste og jeg gikk superfin tur på fjellet i går, fordi det var jo #SundayFunday og vi er bare SÅ FORELSKET! Elsker ham over alt på jord. Nå skal vi hjem å kose oss med litt rødt i glasset."

Føltes det naturlig? Nei, akkurat. Da bør det ikke være naturlig på Facebook heller.»

Saken fortsetter under

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

2. Å ha for mange eller for få Facebook-venner

I en studie fikk forskere en gruppe studenter til å se på fiktive Facebook-profiler og bestemme seg for om de likte profileierne. Studien ble gjennomført i 2008 og studentene selv hadde rundt 300 venner hver.

Det viste seg at at profilene som ble best likt alle hadde rundt 300 venner, de som scoret dårligst blant de fiktive profilene var de som hadde færre enn 100 venner og de som hadde flere enn 300 venner fikk også lavt score.

LES OGSÅ: Dette er date-appens 10 mest populære

Svarene studentene ga var at de som hadde flere venner enn 300 venner fokuserte for mye på Facebook, og desperat la til venner.

Det viste seg også at de ikke var bevisst på at de ikke likte profilene med få eller for mange venner.

LES OGSÅ: Ny studie: Barn ber foreldrene legge bort mobiltelefonen

3. Avsløre noe ekstremt personlig tidlig i forholdet

Generelt sett liker folk hverandre bedre etter at de har betrodd hverandre noe. Faktisk er det å utlevere seg selv en av de beste måtene å bli venner med noen i voksen alder.

Men psykologer hevder også at å avsløre noe som er for intimt gjør at folk liker deg mindre. Som for eksempel at søsteren din har et forhold på si. Nøkkelen er å være personlig uten å bli overpersonlig, skriver avisen.

Som å dele detaljer om hobbyene dine og ditt favorittminne fra du var barn. Det kan gjøre at du blir oppfattet som en varmere og mer likandes person.

LES OGSÅ: Dette skjer med hjernen din når du sjekker mobilen hele tiden

Å dele noe intimt må gå to veier for at et venneforhold skal fungere optimalt, foreslår studie.

4. Å stille spørsmål til andre uten å dele noe selv

Å dele noe intimt må gå to veier, skal vi tro studien til Susan Sprecher ved Illinois State University. I studien ble mennesker som ikke kjente hverandre fra før av delt i to grupper, der den ene gruppen delte personlige opplevelser mens den andre gruppen fortalte noe om seg selv i 12 minutter mens den andre hørte på.

Resultatene viste at de som delte personlige erfaringer likte hverandre betydelig bedre enn gruppen der den ene bare lyttet.

Forfatterne skriver: «Selv om sjenerte eller folk med sosial angst kan spørre flere spørsmål for å få oppmerksomheten bort fra seg selv, viser forskning vi har gjort at det ikke er en god strategi for å bygge et forhold. Begge parter i interaksjon må dele og gi for å generere et tettere bånd og bli likt.»

LES OGSÅ: Guro koblet seg av sosiale medier i syv dager

5. Å poste et nærbilde som profilbilde

Dersom profilen din på LinkedIn viser et for nært nærbilde av ansiktet ditt, så bør du helst bytte det ut.

Forskning foreslår at ansikter som «kommer rett opp i ansiktet på deg», og er fotografert bare 45 centimeter unna ansiktet ditt er mindre troverdige, attraktive og kompetente enn ansikter som er fotografert fra 135 centimeters avstand.