4 fakta om selfies som du neppe visste – men bør få med deg
Vi sier bare æsj og hjelpes!

(SIDE2): Selfies er for mange blitt like dagligdags som å skifte sokker – ny dag, nye bilder av seg selv.
Om det er for å vise verden hva man har kledd seg i, eller dele et øyeblikk med noen man ikke er i nærheten av, så sender vi gjerne et bilde av oss selv.
Men en selfie er ikke bare et bilde, det er mer enn det som først møter øyet - og her er noen fakta du neppe var klar over.
1. Dødelig
Flere dør årlig på grunn av selfier enn det er som dør etterhai-angrep. Så lang ti år har minst 12 mennesker mistet livet i det de skulle ta selfie, mot åtte hai-drepte. De fleste selfie-dødsfallene skjer i forbindelse med høyde, der vedkommende har gått forlangt ut på skrenter - eller poserer med skytevåpen. Det er også rapportert om dødsfall grunnet lynnedslag i selfie-stanga.
I Russland ga myndighetene tidligere i år ut et hefte, for hvordan ta selfier risikofritt. Kampanjens slagord var «Selv en million likes på sosiale medier er ikke verd helsa eller livet ditt».
LES også saken som kombinerer selfie/hai: Ble bitt av tigerhai - så tok han en selfie
2. Blir «blind»
Det er velkjent at fotografer sier de ser verden gjennom linsa, og at det kan medføre at de får en unaturlig avstand til virkeligheten rundt dem. Det gjelder tydeligvis (i enda større grad) for selfie-takere.
I Denver måtte myndighetene stenge et viltreservat for publikum, ettersom det ikke lenger var nok å ta bilder av bjørnen der. Folk insisterte på å ta selfies sammen med dem. Det sier seg selv at avstanden må kortes ned noe mellom menneske (med selfiestang) og bjørnene, og eierne av parken ble rett og slett bekymret for folks sikkerhet.
LES også: Her er skrekkfilmen som skal få deg til å slutte å ta selfies

3. Hodelus
Jepp, du leste riktig – selfies gir lus! Det vil si, ifølge en gruppe barneleger i USA, så har tilfeller av lus nærmest eksplodert som følge av trenden med å ta selfies.
De kaller det «sosiale medier-lus», og spredningen skyldes at når man som gruppe tar selfies, så er man langt oftere i kontakt med hverandres hode – og hår – enn det som er vanlig ellers. Eldre barn og unge har sjelden luse-problemer, ettersom de ikke deler hodeplagg eller er inntil hverandre så mye – men selfien har altså endret det. Lusa hopper nå frem og tilbake og rundt omkring. Æsj!
LES også: Trutmunn er ut - nå gjelder dette
4. Personlighetstrekk
Hvordan du tar selfies, viser ikke bare en bestemt profil eller utsnitt, det sier også noe om hvordan personlighet du har.
De som lager trutmunn eller bare viser en del av ansiktet sitt, har tenderer til å være mer nevrotiske. Menn som tar mange selfier, har også oftere narsissistiske og psykopatiske trekk, enn de mannfolka som ikke tar bilder av seg selv så ofte.
