15 ting fra 90-tallet vi nesten hadde glemt

Dette var tiden vi leste «Starlet» i oppblåsbare møbler med lavalampe på skrivebordet.

Foto: (Colourbox / Scanpix / Getty Images)
Publisert

(SIDE2): Vi i Side2 elsker å mimre og tidligere har vi blant annet skrevet om 80-tallsmaten vi ikke glemmer, og matvarer vi vil ha tilbake.

Støtt og stadig snakker vi i Side2-redaksjonen om snacksprodukter, klær og andre gjenstander som minner oss om nittitallet, for det er noen ting man gjerne husker bedre enn andre. 

LES OGSÅ: 11 ting barna mine aldri kommer til å oppleve

Derfor tar vi et lite tilbakeblikk, så bli med oss tilbake til dette tiåret:

«Happy Hour» på TV-Norge

Klokka 16:00 benket man seg ned foran TVen for å se på «Step by Step», «Full House, «Sister Sister» og «Fresh Prince of Bel Air».

UNDER SAMME TAK, eller Full House som serien het i USA. Her er Ashley Olsen, Dave Coulier, Jodie Sweetin, Bob Saget, John Stamos, Candace Cameron fotografert for seriens første sesong.
UNDER SAMME TAK, eller Full House som serien het i USA. Her er Ashley Olsen, Dave Coulier, Jodie Sweetin, Bob Saget, John Stamos, Candace Cameron fotografert for seriens første sesong. Foto: All Over Press

Lavalamper og UFO-lamper

Hva var greia med nittitallet og lamper? Fargerike og kreative lamper var virkelig in i dette tiåret, og særlig lavalamper ble populært. Plutselig skulle alle ha glødende lavalamper i alle mulige farger som lagde kule mønstre. En annen trendy lampe på nittitallet var definitivt «UFO-lamper», lampene med tråder som skiftet farger.

LAVALAMPE: Hadde du en slik lampe på nittitallet?
LAVALAMPE: Hadde du en slik lampe på nittitallet? Foto: (Colourbox)

Oppblåsbare møbler

Vi aner ikke hvor trenden kom fra, men oppblåsbare, svære stoler og sofaer skulle inn i huset og bli det nye møbelet på rommet ditt.

Datadyr

Tamagotchi var en minicomputer med innebygget programvare som simulerte et kjæledyr. Dyret skulle mates, lekes med og «koses» med. 

Furby

Et snakkende «kosedyr» med øyer og føtter som beveget seg. Hva slags dyr var dette egentlig? En blanding mellom en ugle og hamster?

Pogs

Disse små flate papp-rundingene ble ekstremt populært og «alle» lekte med sine Pogs i friminuttet og hjemme hos kompisene.

Kjeft

Var det noen som ikke likte Kjeft? Disse små drikkekartonene kom i ulike smaker som for eksempel fruktchampagne, bringebær og cola.

Overhead

Overhead-prosjektoren og de gjennomsiktige arkene ble hyppig brukt på skolen på nittitallet.

SEGA

Omtrent hver dag etter skolen var det rett hjem for å spille på spillkonsolen SEGA .

Trappetroll

Denne fjærleken var kjempekul helt til den viklet inn i seg selv og var klin umulig å få løs!

TRAPPETROLL.
TRAPPETROLL. Foto: (colourbox)

Spice Girls-kort

Spice Girls tronet poplistene på slutten av nittitallet og krydderjentene ble ekstremt populære. Det var mange Spice Girls-ting å få kjøpt i butikkene på denne tiden og særlig Spice Girls-kort ble en hit blant unge jenter.

ALLE DIGGET Spice Girls på nittitallet!
ALLE DIGGET Spice Girls på nittitallet! Foto: John Ferguson/Bulls

Game Boy

Joda, man har håndholdte spillkonsoller i dag også, men Game Boy ble bare superpopulært på nittitallet! Ifølge Wikipedia er dette den mest solgte håndholdte spillkonsollen hittil.

Walkman

I dag bruker man gjerne telefonen til å spille av musikk, men tidligere var man avhengig av den lille kassettspilleren i lomma. Etter hvert kom også Discman på markedet og endelig kunne man velge sanger uten å spole frem og tilbake!

GAME BOY, Discman og Nokia-mobiltelefon med Snake-spill.
GAME BOY, Discman og Nokia-mobiltelefon med Snake-spill. Foto: /colourbox.com (colourbox)

Starlet-blader

Dette var bladet som man arvet av storesøstre og eldre venninner. Her fikk vi servert alt fra sminketips og hårstylingsguider til kjærlighetshistorier og flauser.

Chokers-halskjede

På nittitallet skulle kjedene sitte klin inntil halsen og ett av de mest populære variantene var «Chockers».

Disneyfilmene

Alle gikk rundt og sang «Hakuna Matata» fra Løvenes Konge, alle ville ha håret til Pocahontas og vi drømte om å ha levende bestikk og servise slik som vi så i filmen «Skjønnheten og Udyret».

LØVENES KONGE: En skikkelig Disney-klassiker.
LØVENES KONGE: En skikkelig Disney-klassiker. Foto: Imago/united Archives (All Over Press)

Denne saken ble første gang publisert 13/06 2015.

Les også