14 ting du ALDRI må si på første date

I hvert fall ikke hvis du har lyst på en date til.

Foto: Leonard James/Bulls
Publisert

(SIDE2:)1. «Eksen min synes martinien her er kjempegod – du burde prøve den.» «Jeg og eksen min pleide å gå hit hele tiden …» Det driter vel jeg i! Nå er du her sammen med MEG! Alt om eksen er NO-NO på første date!

2. Jeg får helt mark av gutter som planlegger for lagt fram i tid … «Har du planer andre juledag?» - på en date i september … Ikke bra! Hyggelig at du inkluderer meg i livet ditt framover, men brems litt er du snill.

3. «Hvor mange har du ligget med?» Ok, vi kan godt ta den praten på et eller annet tidspunkt, men IKKE på første date!

4. «Jeg synes jenter skal gjøre alt husarbeidet. Dere er liksom naturlig flinkere til det.» Eh, NEI. Ikke flagg dette på første date, er du snill. Da blir det neppe flere.

5. «Jeg hadde egentlig tenkt å bla rett forbi deg på Tinder, men så låste telefonen min seg.» Mulig det, men det vil jeg selvsagt IKKE vite, uansett om du synes jeg er søtere enn sukkerspinn i virkeligheten.

6. «Hva slags musikk liker du å ha sex til? Jeg foretrekker R. Kelly.» Njaaaaaa, litt tidlig å ta opp pule-låter kanskje, og R. Kelly?? Really!?

Foto: Leonard James/Bulls

7. «Hvor høy er du egentlig? Du ser veldig høy ut?» Jo, takk for den! Vet du hva jeg hører her? «Herregud for et digert menneske du er»! Jeg vil jo ikke være DIGER! I hvert fall ikke på første date!

8. «Så fin du er! Jeg liker jenter som ikke prøver så hardt.» WTF?! Jeg har jo prøvd å gjøre meg fin for deg! Du må i hvert fall stoppe etter første setning her!

9. «Jeg er egentlig ikke på jakt etter noe seriøst akkurat nå.» Mulig det. Men da kan du likegodt si det rett til meg: «Jeg vil ligge med deg, men kommer aldri til å ringe deg etterpå». Da vet vi i hvert fall hva vi har å forholde oss til. Og så slipper vi å bruke penger på middag først.

10. «Skal vi dele regningen?» Ikke veldig viktig at mannen spanderer, men akkurat på første date er det innmari hyggelig at gutten er gentleman og tar regningen. Så kan man heller insistere på å splitte den.

11. «Skal vi dra hjem til deg og fortsette der?» Første date er første date. Da er det bli kjent-tid og kanskje litt klinings. Men ikke mer enn det. Noen ting er bra om forblir på gamle måten – og at spenningen bevares en stund før man viser hjem, og eventuelt hopper til sengs.

12. «Eksen min er en skikkelig drittkjerring!» Ekser er et minefelt! Før det første tyder dette på en god del «bagasje», og for det andre er det et rødt flagg: neste gang er det kanskje meg. En liten dose høflighet og verdighet slår sjeldent feil, selv om bruddet var stygt. Husk at det sier noe om en selv, når man snakker skikkelig stygt om andre.

13. «Så søtt.» Du forteller han at du har blitt forfremmet, og han sier «så søtt, da». Nedlatende! Æsj!

14. «Trener du?» Say what? Det ser sikkert ikke slik ut, siden du spør, og da kan du godt la være!

Denne saken ble første gang publisert 25/01 2015.

Les også