10 TV-programmer vi så på lørdagskvelden før

Husker du disse TV-programmene?

KJENT FJES: På 1980-tallet var Ivar Dyrhaug kjent som en (ganske) kul fyr i Midt i Smørøyet. De voksne programlederne prøvde å være ungdommelige, men hadde heldigvis selvironi nok til å gjøre narr av seg selv iblant. Senere fikk ungdommer selv være programledere.
KJENT FJES: På 1980-tallet var Ivar Dyrhaug kjent som en (ganske) kul fyr i Midt i Smørøyet. De voksne programlederne prøvde å være ungdommelige, men hadde heldigvis selvironi nok til å gjøre narr av seg selv iblant. Senere fikk ungdommer selv være programledere. Foto: (NRK)
Sist oppdatert

De siste årene har programmer som Stjernekamp, Skal vi danse, «Mesternes mester» og «Hver gang vi møtes» vært populære programmer på lørdagskvelden.

Når freden senker seg og lørsdagskosen står på bordet, er det lett å bli litt nostalgisk.

Vi har samlet klipp fra noen TV-programmer mange hadde et forhold til på 1980- og 1990-tallet.

«Midt i smørøyet»

Fra 1988 til 1998 kunne ungdom se andre ungdommer i «Midt i smørøyet». Mange i underholdningsbransjen begynte karrieren her, blant annet Bertine Zetlitz, Haddy N'jie og Triana Iglesias.

«'Allo 'Allo!»

Nordmenn foretrakk norske programmer på lørdagskvelden, men «'Allo 'Allo!» var et unntak. Folk elsket den britiske komiserien om livet under andre verdenskrig, som ble vist på NRK første gang i 1989.

«Familiesagaen De syv søstre»

Dette var en av de første norske såpeseriene, og den gikk på TV 2 fra 1996 til 2000. Her møtte vi familiene i lille Solbekk, og alt var slett ikke så idyllisk der som det kanskje virket.

«Lørdan»

Dan Børge Akerø var lenge lørdagskongen, og «Lørdan» hadde på det meste 2,5 millioner seere. Talkshowet gikk fra 1987 til 1991, og fikk en liten tilbakekomst i 2003.

«Fredrikssons fabrikk»

Komieserien om arbeiderne på klesfabrikken Fredrikssons fashion var en enorm suksess og gikk på NRK fra 1990 til 1993, i tillegg til at det ble laget en film.

«Lørdagssirkuset»

Dette talkshowet gikk på NRK i 1984 og 1985. Programledere var Rita Westvik og Turi Tarjem. Sistnevnte ble senere erstattet med Turid Øversceen.

«Borgen skole»

Denne TV-serien er det mange som har et forhold til. Den ble vist fra 1989 til 1990 og handlet om barna i klasse 6B på Borgen skole.

«Tande-På programmet»

Alf Tande-Petersen, bedre kjent som Tande P, var en populær programleder på lørdagskveldene. Med seg hadde han også 10 år gamle Martin Sørensen, som ble en favoritt hos mange.

«Halvsju»

Mange ungdommer begynte lørdagskvelden med «Halvsju», som gikk fra 1979 til 1986. I programmet ble det tatt opp temaer for ungdom, men det var også både humor- og musikkinnslag underveis.

«Brødrene Dal»

Vårt første møte med Brødrene Dal var i 1979, og mange ventet i spenning på at lørdagskvelden skulle komme og neste episode av den spennende og morsomme serien skulle vises på NRK. Det er laget fire sesonger av serien, den siste i 2005.

Denne saken ble første gang publisert 09/04 2016, og sist oppdatert 22/10 2021.

Les også